blog

Tipy na e-knihy: Prázdny kufor plný dobrého čítania! :-)

pondelok 4. júla 2011 00:01
Po 4.07. 2011 00:01

Stále viac a viac ľudí objavuje možnosti a čaro elektronických kníh, ktoré sú lacnejšie, môžete ich mať okamžite a čo je počas cestovania ich najväčšia výhoda – nič nevážia. Samozrejme, ponuka elektronických kníh zatiaľ nemôže súperiť s ich papierovými protejškami, napriek tomu je medzi nimi stále viac bestsellerov, ktoré by bol škoda premeškať. Ako dôkaz vám ponúkame pár horúcich tipov.

  • Michael Connelly – Deväť drakov

    Začneme tým najlepším – kráľom svetovej detektívky, americkým spisovateľom Michaelom Connellym! Celosvetovú slávu si vydobil vďaka postave detektíva Harryho Boscha. Cynický detektív, ktorý nadovšetko miluje jazz, popíja trochu viac, ako by sa patrilo, ale hlavne spraví čokoľvek, aby dostal za mreže vrahov, si získal srdcia miliónov fanúšikov na celom svete. A inak tomu nie je ani na Slovensku. Je preto skvelé, že sa formy e-knihy dočkal štrnásty príbeh tohto detektíva s názvom Deväť drakov. (Viac info)

  • Dominik Dán – Beštia

    Po americkom kráľovi detektívky tu máme toho slovenského! Dominik Dán napísal už veľa výborných detektívok, ale Beštia je aj naďalej považovaná za jednu z najlepších! Píše sa rok 1990 a kriminálka musí chytiť najbeštiálnejšieho vraha Slovenska. Skúsený recidivista po sebe necháva zversky zmasakrované a zneuctené telá žien, ale žiadne odtlačky prstov. Kriminalistom však prichádza na pomoc nová metóda – analýza DNA. PS: Jednoznačne sa oplatí aj jeho prvotina – Popol všetkých zarovná! (Viac info)

  • Juraj Červenák – Brána Irkally

    Slovenský autor Juraj Červenák začal s písaním ságy, aká tu už dlho nebola. Vytvoril postavu kapitána Kornela Báthoryho – legendárneho bojovníka protitureckých vojen, ktorá je uveriteľná, reálna, ale s nádychom neohrozenosti ála Indiana Jones. Výsledkom je výborný, veľmi dobre čitateľný historický román, z ktorého priam dýcha atmosféra stredovekého Uhorska. V druhom (veľmi voľnom) pokračovaní sa vydáme do podstatne exotickejších končín. Okolnosti donútia Báthoryho vydať sa až do ďalekej Sýrie… PS: Ak máte chuť na viac fntasy, siahnite po trilógii Černokňažník. (Viac info)

  • Eva Urbaníková – Vzťahová níž

    Meno Eva Urbaníková je už pár rokov značkou, ktorá reprezentuje to najlepšie z moderných románov pre ženy, čo na Slovensku vzniká. Na pokojný život vlastne nemáme čas. Keď si okolo tridsiatky upraceme svoje vzťahy, prichádza facka od rodičov. Zachytí ich kríza stredného veku, syndróm prázdneho hniezda a my musíme zachraňovať to, o čo sme sa celý život opierali. Ich vzťah. A keď sa to po mesiacoch alebo rokoch nejako skončí, zistíme, že hormóny sa nasťahovali aj do detskej izby v našom príbytku, a začína sa ďalší boj… (Viac info)

  • Christopher Paolini – Eragon

    Keď pätnásťročný Christopher Paolini napísal knihu Eragon, určite netušil, že stojí na počiatku celosvetového ošiaľu, ktorý mu získa obrovskú slávu a bohatstvo. Rozpráva príbeh chudobného farmárskeho chlapca, ktorý nájde v Dračích horách modrý kameň. Z neho sa vyliahne dračie mláďa Zafira a spolu sa vydajú na nebezpečnú cestu Kráľovstvom ovládaným kráľom, ktorého zlo nepozná hraníc. Dokáže Eragon naplniť svoje predurčenie a prevziať bremeno legendárnych Dračích jazdcov? Osud krajiny možno leží práve v jeho rukách… (Viac info)

  • Suzanne Collinsová – Aréna smrti – Hunger games

    Hry o život patria k tomu najlepšiemu, čo bolo v posledných rokoch vo svojom žánri napísané. Na Západe sú obrovským hitom, ktorý sa popularitou vyrovnáva aj Twilightu a Harry Potterovi. Objavte aj vy svet, v ktorom sa vybraní chlapci a dievčatá vo veku od 12 do 18 rokov musia zúčastniť na Hrách o život a pred zrakmi televíznych divákov bojovať na život a na smrť… Sága Hier o život na míle prestihla svoju konkurenciu a prináša príbeh, ktorý si podmanil milióny čitateľov na celom svete! Pridajte sa a nebudete ľutovať. (Viac info)

Zaujímavé linky:

Moderná detektívka a jej autori: Michael Connelly

Moderná detektívka a jej autori: Dominik Dán

Brána Irkally je dobrodružstvom, ktoré sa oplatí absolvovať

John Virapen: Acylpyrín vás môže zabiť skôr, ako sa dostanete k dverám lekárne

Hrať o život budete dňom, aj nocou…