blog

H&M prinesie kolekciu šiat inšpirovaných hlavnou hrdinkou ságy Millennium

piatok 4. novembra 2011 10:36
Pi 4.11. 2011 10:36

Len málokedy sa stane, že sa knižná séria premení na obrovský celosvetový úspech. A v prípade švédskeho autora je to asi prvýkrát od čias Pipi Dlhej Pančuchy. Stiegovi Larssonovi sa to však podarilo (aj keď z toho nič nemá) a jeho vynikajúca detektívna trilógia Millennium sa dočkala už asi všetkého – vydania po celom svete, komiksového spracovania, hneď dvoch filmových spracovaní a najnovšie aj módnej kolekcie inšpirovanej hlavnou hrdinkou tejto série.

Slávna módna návrhárka Trish Summervillová, ktorá je autorkou oblečenia, ktoré nosí filmová predstaviteľka Lisbeth Salanderovej v najnovšej filmovej adaptácii románu Muži, ktorí nenávidia ženy, vytvorila úplne novú kolekciu, založenú práve na imidži tejto svojráznej literárnej postavy. Kolekcia pozostáva z 30-tich kusov a módna značka H&M ju bude predávať vo vybraných 175 pobočkách svojich predajní.

K dobru značky H&M je potrebné podotknúť, že ako švédska firma mali celkom dobrú zámienku pre tento obchodný ťah. Na druhej strane, každý, kto čítal spomínanú sériu vie, že Lisbeth sa vyžívala v oblečení na rozmedzí punku a štýlu goth, takže jedna z najpopulárnejších značiek oblečenia na Slovensku sa teraz bude snažiť ponúknuť túto módu mladým slečnám. Ak uspeje, tak nám budú po uliciach zrazu kráčať ďalšie stovky bledých slečien, oblečených akoby pracovali v miestnom sado-masochistickom salóne. Stiega Larssona a Millennium zbožňujem, ale pre túto predstavu sa akosi neviem nadchnúť.