blog

Najpredávanejšie e-knihy za rok 2011

štvrtok 29. decembra 2011 02:19
Št 29.12. 2011 02:19

Je tu záver roka a s ním aj čas bilancovať. Minulý rok v decembri sme spustili predaj elektronických kníh a napriek tomu, že e-knihy majú na slovenskom trhu pred sebou ešte dlhú cestu, ich prvé kroky dokázali, že aj u nás už majú množstvo fanúšikov. Nech sa páči, pozrite si rebríček najpredávanejšich elektronických kníh v internetovom kníhkupectve Martinus.sk. 🙂

  • 1. Dominik Dán – Sára

    Detektívi Richard Krauz a Jozef Fischer vyšetrujú vraždu vplyvného riaditeľa konzorcia bánk. Našli ho v jeho pracovni s prestrelenou hlavou. Nie je jasné, ako vrah prekonal dômyselný zabezpečovací systém bankárovej vily a ako je možné, že na mieste činu.. (Viac info)

  • 2. Rado Ondřejíček – Homo asapiens

    Kniha o ľuďoch, pre ktorých ASAP z bežnej kancelárskej skratky prerástlo v symbol vtlačený hlboko do ich životov. O tom, čo všetko dokážu obetovať práci, o ich hľadaní a nenachádzaní, o úspechu, frustrácii, zodpovednosti, zmysle pre… (Viac info)

  • 3. Dominik Dán – Nehanebné neviniatko

    Dvojica detektívov z oddelenia vrážd Richard Krauz a Jozef Fischer, zvaný Chosé, vyšetrujú nový prípad, beštiálnu vraždu študentky architektúry Moniky, ktorú vrah zaškrtil v jej izbe na poschodí rodičovského domu… (Viac info)

  • 4. Eva Urbaníková – Vzťahová níž

    Na pokojný život vlastne nemáme čas. Keď si okolo tridsiatky upraceme svoje vzťahy, náš život už nemá veľké výkyvy a všetko vyzerá pokojné, prichádza facka od rodičov. Zachytí ich kríza stredného veku, syndróm prázdneho hniezda… (Viac info)

  • 5. Dominik Dán – Popol všetkých zarovná

    Naozaj neobyčajný detektívny román! Napísal ho človek, čo do detailov pozná policajné prostredie, podsvetie i praktiky tajných služieb. Často je však ťažké rozlíšiť, kto je kto. Detektívi Krausz a Fischer z oddelenia vrážd v Meste sa pri vyšetrovaní… (Viac info)

  • 6. Walter Isaacson – Steve Jobs (slovenské vydanie)

    Životopis Stevea Jobsa, jedinečný svojho druhu a jediný autorizovaný samotným Jobsom, zakladateľom a CEO fenomenálnej spoločnosti Apple, príde na pulty slovenských kníhkupectiev už túto jeseň… (Viac info)

  • 7. Emíre Khidayer – Arabský svet – Iná planéta?

    Aký je arabský svet v skutočnosti? Ako to v ňom vyzerá? Aké sú vzťahy medzi mužmi a ženami? Má každý Arab štyri ženy? Musí byť každý Arab muslimom?… (Viac info)

  • 8. Mária Ďuranová – Medzi štyrmi stehnami

    Byť dobrou manželkou či manželom je skutočná veda. Každý z nás je samostatná osobnosť so špecifickými vlastnosťami, návykmi, zlozvykmi i predstavami… (Viac info)

  • 9. Michael Connelly – Deväť drakov

    Harry Bosch nemusel ani chvíľu premýšľať, či pozná zavraždeného predavača MOTTO LIQUORS a či jeho príbuzným môže naisto sľúbiť, že jeho vraha privedie za každú cenu pred spravodlivosť. To ešte netušil, aká vysoká tá cena bude… Už na samom začiatku… (Viac info)

  • 10. Mária Ďuranová – Skap!

    Že život v dnešnej dobe nie je jednoduchý, s tým určite väčšina z nás súhlasí. Čo všetko prežívajú emancipované štyridsiatničky Linda a Erika, ktoré prvú polovicu svojho života prežili v socializme?… (Viac info)

  • 11. Eva Urbaníková – Príliš osobná známosť

    Novela Evity Urbaníkovej, ktorú v roku 2010 napísala pre mesačník Madam EVA, otvára oveľa viac tém, než by ste na takú útlu knižku povedali. Jej hrdinkou je slobodná tridsiatnička, vyrovnaná a spokojná, s dobrou prácou a okruhom priateľov a známych… (Viac info)

  • 12. Dominik Dán – Beštia

    Dominik Dán sa opäť pohybuje na hranici medzi fikciou a skutočnosťou. Tretí román Beštia sa dohráva tesne po veľkých zmenách, presnejšie po nekrvavej revolúcii a amnestii v roku 1990, po ktorej sa na slobodu dostáva mnoho nenapraviteľných zločincov… (Viac info)

  • 13. Lenka Gahérová – Kým nejde o život…

    Už ste sa s ňou stretli? S mrchou, ktorá sa vám pletie do života, omotá ho pavučinami ohovárania, lží, výmyslov, nenávisti a žiarlivosti? Až máte pocit, že na svete neexistuje horšia krivda?… (Viac info)

  • 14. Juraj Červenák – Strážcovia Varadína

    Epos o protitureckých vojnách v Uhorsku, Sedmohradsku, Chorvátsku a Stredomorí v druhej polovici 17. storočia. Kapitán Kornélius Báthory, šermiar, rytier a básnik, už mnohokrát preukázal svoje vojenské kvality. Ako človek však zlyhal, keď po smrti… (Viac info)

  • 15. Eva Urbaníková – Všetko alebo nič

    Otvorený príbeh lásky 21. storočia z pera známej moderátorky a novinárky. Drzo a bez servítky o vzťahoch, ktoré nám valcujú zmysly. Kniha je plná lásky, sexu, humoru a rieši aj bežné problémy vo vzťahoch. (Viac info)

  • 16. Daniel Glattauer – Priateľ do dažďa

    Maily, maily a maily vytvorili napínavý príbeh plný erotickej túžby a iskrivého humoru. Daniel Glattauer geniálne pretavil mailovú korešpondenciu do virtuálneho ľúbostného vzťahu… (Viac info)

  • 17. Karin Krausová – Márnivá sezóna

    Vtipná sonda do duše každej ženy tesne pred päťdesiatkou. Sú veci, ktorými žijeme, tie posledné, čo nás v živote stretli? Alebo si ešte môžeme užiť a zabudnúť na to, že mladosť je už minulosťou?… (Viac info)

  • 18. Ivana Ivančáková – Veľké baby neplačú

    Byť modelkou a spraviť úspešnú kariéru v zahraničí je snom mnohých dievčat. Ani slovenské nie sú výnimkou, dokonca sú vo svete známe svojou krásou a módni tvorcovia ich často a radi vyhľadávajú. Aj hlavnej hrdinke Ivane sa podarí uchytiť v Londýne… (Viac info)

  • 19. Dominik Dán – Hriech náš každodenný

    Na oddelení vrážd kriminálnej polície v Našom Meste panuje tradične dobrá nálada, pretože do ranného nástupu ostáva ešte osem minút a Chosé všetkých zabáva opisom vášnivých chvíľ, ktoré v noci strávil so svojím najnovším objavom… (Viac info)

  • 20. Markéta Galatová, Anna Kronusová – Angličtina last minute

    Anglické fráze na poslední chvíli snadno a rychle! Dovolená je před vámi a vy si neumíte anglicky objednat ani kávu? Neklesejte na mysli! Tato přehledná a tématicky uspořádaná příručka shrnuje slovní zásobu a fráze, … (Viac info)