blog

Najpredávanejšie knihy za rok 2011

piatok 30. decembra 2011 01:35
Pi 30.12. 2011 01:35

Rebríček najpredávanejších kníh za rok 2011 definitívne ovládli slovenskí autori, ktorí obsadili trinásť z prvých dvadsiatich miest. Dominujú známe mená. Absolútnym víťazom sa stal Maxim E. Matkin, so svojou tohtoročnou novinkou Nie na ústa. Paradoxne je však úspešnejším autorom Dominik Dán, autor detektívok, ktorého romány Žiješ iba dvakrát a Na podpätkoch obsadili druhé a tretie miesto.

  • 1. Maxim E. Matkin – Nie na ústa

    Chceli by ste nájsť lásku na internete? Alebo sa cez esemesky dostať k niekomu do postele? Potrebujete napísať list s prosbou o odpustenie? Vymyslieť žiadosť o ruku? Oslniť originálnymi prípitkami či duchaplnými statusmi na Facebooku? Neviete ako?… (Viac info)

  • 2. Dominik Dán – Žiješ iba dvakrát

    Matematický génius profesor Puskailer sa po dlhých rokoch väznenia konečne dočkal spravodlivosti a bol prepustený na slobodu. Nikto mu neveril, že nie je vrah, a, pravdu povediac, ani on sám na tom občas netrval. Mal šťastie… (Viac info)

  • 3. Dominik Dán – Na podpätkoch

    Rok po vražde Bosa sa jeho kapitáni rozhodli rozdeliť si územie Nášho Mesta, pasovali sa do pozícií malých bosov a začali si závidieť a navzájom škodiť. Začala sa vojna v podsvetí, ale iba z toho jeden nevyžije, a tak voči majiteľom reštaurácii.. (Viac info)

  • 4. Kay Pollak – Žiadne stretnutie nie je náhodné

    Človek si často vytvára mylné predstavy o sebe aj druhých, čo negatívne vplýva na našu komunikáciu s okolím. Autor je presvedčený, že pri každom stretnutí s nejakým človekom sa môžeme niečo naučiť… (Viac info)

  • 5. Walter Isaacson – Steve Jobs (slovenské vydanie)

    Životopis Stevea Jobsa, jedinečný svojho druhu a jediný autorizovaný samotným Jobsom, zakladateľom a CEO fenomenálnej spoločnosti Apple sa stal jedným z najväčších bestsellerov tohto roku… (Viac info)

  • 6. Eva Urbaníková – Vzťahová níž

    Na pokojný život vlastne nemáme čas. Keď si okolo tridsiatky upraceme svoje vzťahy, náš život už nemá veľké výkyvy a všetko vyzerá pokojné, prichádza facka od rodičov… (Viac info)

  • 7. Jozef Banáš – Sezóna potkanov

    Jozef Banáš sa stal neprehliadnuteľnou súčasťou slovenskej literatúry. Azda aj preto, lebo každou svojou knihou zatína do živého… (Viac info)

  • 8. David Nicholls – Jeden deň

    Román z prostredia súčasnej Veľkej Británie o vzťahu medzi mužom a ženou, ktorí sa spoznali na vysokej škole a napriek vzájomnej príťažlivosti sa rozhodnú, že zostanú najlepšími priateľmi… (Viac info)

  • 9. Esther Hicks, Jerry Hicks – Pros a dostaneš!

    Toto je absolútne unikátna kniha. Veľmi podrobne a logicky vám vysvetlí, prečo sa vám doteraz nesplnilo to, po čom túžite, a ako dosiahnuť, aby sa to splnilo… (Viac info)

  • 10. Antónia Mačingová – Zhubněte jednou provždy

    Kniha obsahuje unikátní 28 denní detoxikační program, po němž se budete cítit naplněni životní energií, upraví se zdravotní problémy a výrazně poklesne vaše hmotnost, aniž byste se museli trápit hlady. Naopak – čím víc doporučené stravy zkonzumujete, … (Viac info)

  • 11. Antónia Mačingová – Najedzte sa do štíhlosti (rozšírené vydanie) + DVD

    Táto kniha teraz obsahuje 28 dňový program, a ukážkový program na mesačné stravovanie podľa semafóru, tiež ukážku toho, ako si môžete zo zdravých jedál pripraviť napríklad vianočnú tabuľu… (Viac info)

  • 12. Louise L. Hayová – Miluj svoj život

    Príčinou ľudských problémov a chorôb sú negatívne psychické návyky. Liečebná metóda kalifornskej psychoterapeutky Louise L. Hayovej je založená na duševnej očiste… (Viac info)

  • 13. Július Satinský – Expedície 1973 – 1982

    Expedície Júliusa Satinského sú výberom z jeho cestovných denníkov. Kniha obsahuje šesť samostatných kapitol – expedícií, ktoré sú autentickými záznamami z letných turistických ciest. Prvé štyri expedície sa uskutočnili v 70. rokoch 20. storočia… (Viac info)

  • 14. Paul Hoffman – Posledné štyri istoty

    V druhom diele trilógie Paula Hoffmana trpí hlavný hrdina Thomas Cale pocitom roztrpčenia po tom, čo ho zradila láska jeho života, a zahráva sa s čoraz lákavejšou predstavou vyhladenia ľudstva… (Viac info)

  • 15. Ján Bednarič a kolektív – Demitra: 38

    Dňa 7. septembra 2011 Slovensko šokovala informácia o havárii lietadla tímu Lokomotiv Jaroslavľ a nečakanom úmrtí jedného z najlepších slovenských hokejistov všetkých čias Pavla Demitru… (Viac info)

  • 16. Táňa Keleová-Vasilková – Dva životy

    Najnovší autorkin román rozpráva príbeh dvoch žien, priateliek. Anna, prekladateľka, žije s manželom a dvomi dcérkami a na prvý pohľad jej nič nechýba. V skutočnosti je to však trocha inak… (Viac info)

  • 17. Thorsten Havener – Viem, čo si myslíš

    V tejto knihe Vám prezradí niektoré zo svojich techník a nechá Vás nahliadnuť do svojho umenia. S trochou tréningu dokážete aj Vy vidieť veci, ktoré ostávajú iným skryté a začnete vnímať svoje okolie inak… (Viac info)

  • 18. Maxim E. Matkin – Aj ja teba

    Každé miesto má svoje tajomstvo. Každý človek niečo skrýva. Niekedy musíme ísť do minulosti, aby sme pochopili prítomnosť, niekedy musíme niekoho opustiť, aby sme sa k nemu dokázali vrátiť. Nový román Maxima E. Matkina prichádza až po troch rokoch… (Viac info)

  • 19. Táňa Keleová-Vasilková – Ranč u starého otca

    Julka, hlavná hrdinka príbehu, sa po rozvode presťahuje s dcérou na samotu, do domu, ktorý zdedila po milovanom starom otcovi. Rozhodne sa žiť inak, začať odznova… (Viac info)

  • 20. Jozef Karika – Nepriateľ štátu

    Mafiánsky boss Michal Harvan je donútený bojovať do posledného dychu nielen za záchranu štátu, ale aj o život Sone – dievčatka, ktoré je jeho posledným spojivom s ľudskosťou… (Viac info)