blog

Vydavateľ potvrdil, že Sapkowski píše nový román zo sveta Zaklínača

utorok 7. februára 2012 15:42
Ut 7.02. 2012 15:42

Len prednedávnom naznačil Andrzej Sapkowski v rozhovore pre rádio Gdańsk, že plánuje nadviazať na svoju najslávnejšiu fantasy ságu Zaklínač. Jeho vyhlásenie bolo nejasné a veľmi záhadné. Samotný autor odmietol podať bližšie informácie. Teraz sa však zdá, že predsa len nesľuboval naprázdno.

Nový Zaklínač bude, potvrdil to vydavateľ

Internetovému portálu Wirtualna Polska sa totiž podarilo presvedčiť vydavateľa jeho kníh Miroslawa Kowalskiho, aby prezradil niečo viac: “Jediné, čo môžem povedať je, že to bude román. Nepôjde o žiadnu novelu alebo zbierku poviedok, ale bude sa odohrávať vo svete Zaklínača.” Ako sám dodal: “Román nebude nadväzovať na pôvodný príbeh, ani mu predchádzať, Sapkowski opakovane trval na tom, že tento raz to bude úplne samostatná záležitosť.”

Žiaľ, čo si máme predstavovať pod pojmom “úplne samostatná záležitosť” už Kowalski neprezradil.

Kniha je zatiaľ v rannom štádiu

Samozrejme, nadšených fanúšikov zaujíma aj to, kedy sa budú môcť tešiť z ďalšieho príbehu Geralta z Rivie. Odpoveď vydavateľa ich však pravdepodobne nepoteší. Predpokladá, že Sapkowskému bude trvať napísanie novej knihy približne dva roky. Sám sľúbil, že knihu vydá približne mesiac od odovzdania rukopisu.

Nech už je to, ako chce, očividne sa máme na čo tešiť! 🙂

Zdroj: WP.pl