blog

DVD tipy: Novinky – ešte horúce!

streda 7. marca 2012 00:00
St 7.03. 2012 00:00

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého

  • Shawn Levy – Ocelová pěst

    Nedávno kraľoval kinám, teraz prichádza na rad DVD. Hugh Jackman a jeho oceľová päsť. Pozrime sa s ním do blízkej budúcnosti, kde sa box stal záležitosťou špičkovej technológie. Ring ovládli dva a pol metra vysokí a takmer tonu vážiaci roboti! Hugh hrá Charlieho, vyčerpaného bývalého boxera, ktorý padol na dno, z ktorého sa musí odraziť. Okrem toho má malého syna Maxa, ktorého vôbec nepozná. Ich životné cesty spojí práve nový druh boxu. Vizuálny bonbón plný akcie i drámy sľubuje napätie a nevídané scény. DVD obsahuje aj bonusový materiál. (Viac info)

  • Brian Kirk a kol. – Hra o trůny – 1. série

    Všetci o tom hovoria, všade počuť samú chválu. Je to tak, tento seriál sa už stihol stať legendou a čoskoro príde aj druhá séria. Slávna adaptácia slávneho fantasy bestselleru Georgea R. R. Martina sa odohráva vo svete tajomného stredoveku. Nájdeme tu barbarské zemi východu i ľadový sever a prastarú Stenu, ktorá chráni ríšu pred tajomným nebezpečenstvom. Medzi mocnými sa odohráva krutý a nekonečný boj o Železný trón. Toto je príbeh klamu a zrady, vznešenosti a cti, pádov i triumfov. Buď vyhráte, alebo zomriete… (Viac info)

  • Stephen Daldry – Billy Elliot

    Jedenásťročný Billy Elliot začne tanečné lekcie navštevovať napriek nepriazni okolia – musí to tajiť pred svojím ovdoveným otcom a arogantným bratom. Učiteľka baletu, pani Wilkinsonová, v ňom okamžite rozpozná mimoriadny talent a pomáha mu s prípravou na prijímacie skúšky do Kráľovskej tanečnej akadémie. Lenže Billy je dobrý chalan – zmieta sa medzi pocitom zodpovednosti k rodine a vlastnou bezhraničnou túžbou tancovať. V tomto optimisticky ladenom a povzbudivom príbehu podávajú všetci menej známi herci mimoriadne herecké výkony, určite nás okúzlia. (Viac info)

  • Charles Martin Smith – Můj přítel delfín

    Teraz prichádza film podľa skutočného príbehu delfína Winter. Inšpirujúci film o pute medzi zvieratami a ľuďmi. Chlapec menom Sawyer nájde zranenú samičku delfína, ktorá je následne prevezená do námornej nemocnice a pomenovaná Winter. Bohužiaľ, kvôli zraneniam prišla o chvostovú plutvu, bez ktorej nemôže prežiť. Vďaka Sawyerovej láske, námornému biológovi a geniálnemu odborníkovi na protézy (hrá ho Morgan Freeman), možno Winter získa druhú šancu. (Viac info)

  • Matthijs van Heijningen Jr. – Věc: Počátek

    Pokiaľ nemáte radi sci-fi a horory, tento film hneď preskočte. A možnože vás prekvapí. Ocitneme sa na Antarktíde, kde sa nachádza odľahlá výskumná stanica. Jej osadenstvo, tvorené medzinárodným vedeckým tímom, objaví v ľadových hlbinách neobyčajné stvorenie. Z objavu, ktorý má obrovský vedecký potenciál, sa však čoskoro stáva vražedná hrozba. Vedci sú nútení čeliť narastajúcej paranoji tvárou v tvár úplne neznámemu tvorovi, ktorý je schopný zmeniť sa v dokonalú kópiu akéhokoľvek živého organizmu. (Viac info)

  • Tom a Jerry: Ve psí boudě

    Na záver to pekne odľahčíme. Naháňačky, šarvátky a humor. Tom a Jerry v tom už zase plávajú, tentokrát v spoločnosti psích známych. Bulldog Spike a jeho syn Tyke vstupujú na scénu! Spike stráži dom a nekonečné roztržky Toma a Jerryho ho opäť vyvedú z miery. Tom si to nakoniec pekne vypije – nemal si začínať. Ale Jerry sa na úteku pred kocúrom pekne zapotí. Kolekcia humorných príbehov už tradične ulahodí malým aj veľkým, poteší celú rodinu. (Viac info)