blog

Knižné tipy: Napätie pre všetkých

pondelok 19. marca 2012 00:01
Po 19.03. 2012 00:01

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré stoja za vašu pozornosť. Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Norman Lebrecht – Pieseň mien

    Máte chuť na román prakticky neznámeho autora, ktorý vás strhne tak, ako sa to podarí len máloktorej knihe? Tak potom už ani nemusíte pozerať na ďalšie tipy (aj keď vadiť mi to rozhodne nebude!). Norman Lebrecht sa dlhé roky venoval publicistike, napísal dvanásť odborných kníh o hudbe, až si povedal, prečo neskusiť aj román. Výsledkom je strhujúci príbeh dvoch chlapcov, syna hudobného nakladateľa a geniálneho huslistu z poľskej židovskej rodiny, ktorí počas vojny vyrastajú spolu v Londýne. Kniha získala množstvo ocenení a deväť rokov po jej prvom vydaní si ju môžeme prečítať aj v slovenčine. Odporúčam nenechať si ujsť túto príležitosť! (Viac info)

  • Peter Debnár – Krvavá vášeň

    Cha! Skôr či neskôr to muselo prísť! Dominik Dán má na Slovensku určite veľa fanúšikov, ale to neznamená, že sa nenájde miesto ešte pre jedneho autora detektívok. Alebo desať. Začnime však jedným. Je ním Peter Debnár, ktorému vychádza prvá detektívka pod názvom Krvavá vášeň. Ingrediencie su klasické, osvedčené a všetkými milované – zavraždený milenecký pár, na všetko odhodlaný policajný kapitán, ktorý má citové väzby na mrtvych a odľahlá slovenská dedina skladajúca sa z kopaníc. Atmosférické vyšetrovanie sa môže začať! (Viac info)

  • Daniel Silva – Špiónka

    Gabrel Allon je späť! Špičkový reštaurátor umeleckých diel, ktorý je však v skutočnosti tajným agentom izraelského Mossadu, je hlavným hrdinom výborných špionážnych trilerov Daniela Silvu už mnoho rokov. Dych však očividne nestráca, a tak sa s ním opäť stretneme v románe Špiónka, v ktorom si zoberie sústo, ktoré bude ťažké prekusnúť. Jeho cieľom bude zničiť teroristickú sieť na čele s jemenským duchovným, ktorý plánuje sériu samovražedných útokov. Allon a jeho tím sa rozhodnú pre mimoriadne riskantný krok: zničiť obávanú sieť znútra…  (Viac info)

  • Ann Patchettová – Země divů

    Pozor! Ann Patchettová nemá nič spoločné s Pratchettom! Snáď len to, že tiež píše výborne, aj keď z úplne iného súdka. Jej román Země divů bol zaradený medzi dvadsať najlepších kníh roka 2011 kníhkupectvom Amazon a New York Times z neho boli tiež nadšené. Niet divu. Príbeh je síce zdanlivo jednoduchý, ale o to fascinujúcejší. Keď doktorke Marine Singhovej zomrie dlhoročný kolega v hlbinách amazonského pralesu, rozhodne sa zavesiť na klinec farmaceutický plášť a vydať sa zistiť, čo sa vlaste stalo. Až na mieste pochopí, že musí odhaliť nielen príčinu jeho úmrtia, ale aj tajomstvo, ktoré môže navždy zmeniť budúcnosť ľudstva. (Viac info)

  • Rick Riordan – Červená pyramída

    Dobdrodružstvá Percyho Jacksona sa (nateraz) skončili, ale jeho autor Rick Riordan má nápadov na rozdávanie! A preto sa už teraz môžeme zahĺbiť do prvej časti príbehov jeho nového hrdinu! Volá sa  Carter Kane a má 14 rokov. Už šesť rokov cestuje z miesta na miesto so svojím otcom, známym egyptológom. Poriadne nepoznám ani svoju vlastnú sestru Sadie, ktorá žije so starými rodičmi v Londýne. Tentoraz pre nich otec vymyslel extra nudnú prehliadku Britského múzea! Práve tu sa však začínajú naše najneobvyklejšie Vianoce, aké kedy so Sadie zažili. Zisťujú desivú pravdu o ich rodine a spoznávajú tajomných egyptských bohov oveľa lepšie než z otcových rozprávaní či exponátov v múzeu… (Viac info)