blog

DVD tipy: Veľká noc za dverami

streda 4. apríla 2012 00:01
St 4.04. 2012 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Tim Hill – HOP

    Čím by mala začať nádielka na Veľkú noc, ak nie zajacom. Malý a zlatý? No, tento je ešte všeličo iné. Bolo mu súdené prevziať rodinný cukrárenský podnik , lenže on chcel niečo trošku iného zamerania – chcel hrať rock! A tak sa teenager E.B. vydáva do Hollywoodu za svojím snom stať sa rockovou bubeníckou hviezdou. Tam stretne niekoho naozaj zaujímavého – Freda, človeka bez práce so vznešenými víziami a cieľmi. A tak máme peknú dvojku, ku ktorej sa ešte pridá príťažlivá slečna. Ale idylka to nebude, treba zachrániť otca! (Viac info)

  • Dušan Klein – Rodinka

    Ako si najlepšie užiť veľkonočné sviatky? S humorom a s rodinou. A presne tieto dva atribúty sa spájajú v tomto voľnom pokračovaní legendárneho seriálu Taková normální rodinka s pôvodnými hercami Janou Štěpánkovou, Danielou Kolářovou a Jaromírem Hanzlíkem, ktorí si opäť zahrali postavy Pavly, Káči a Zdenka. Nechýbajú ani želvičky Poldinky a samozrejme dvojčatá – Raubíři. Tým je dnes už štyridsať a majú vlastné rodiny i deti. Súžitie troch generácií pod jednou strechou tak prináša radu kurióznych kolízií, ktoré rodinka rieši opäť s vtipom, svojráznym humorom a sympatickým nadhľadom. (Viac info)

  • Lee Tamahori – Ďáblův dvojník

    Teraz musíme trošku pritvrdiť. Píše sa rok 1987. Bagdad sa stal rajom smutne slávnych boháčov. Miestom, kde sa dá kúpiť čokoľvek. Je to mesto plné intríg a korupcie, hračkárstvo irackého čierneho princa, Udaja Husajna. So svojou zvrátenou záľubou v hýrení a oplzlostiach si berie všetko, po čom zatúži. Vaše Ferrari, ženu, dcéru i krv. Nikto si nedovolí mu povedať nie. Jedného dňa je armádny poručík Latif (Dominic Cooper) povolaný z frontu do Saddámovho paláca, kde je postavený pred osudovú voľbu. Buď sa stane Udajovým dvojníkom, alebo odsúdi celú svoju rodinu k smrti. Jeho život je v stávke, osud spečatený. (Viac info)

  • Super hviezdy Looney Tunes: Zajačik Bugs – Neobyčajný ušiak

    Zajacov nikdy nie je dosť! A tu je jeden strašne slávny, Bugs Bunny. A s ním grotesky, ktoré ste pravdepodobne nevideli, pretože nikdy nevyšli na DVD. Ale, samozrejme, sú skvelé ako tá najčerstvejšia mrkva. Aj keď už majú svoj vek – sú zo starých dobrých časov, keď animátori čmárali a kreslili s neutíchajúcou chuťou a radosťou. Pripojme sa k nim a užime si tony zábavy, keď králika privedie jeho honba za mrkvou a smiechom až na jedálny lístok, k ambíciám, na palubu, na útek či k jedenástim ďalším vzrušujúcim dobrodružstvám. (Viac info)

  • Georges Lautner – Veselá Veľká noc

    Jean-Paul Belmondo nám praje Veselú Veľkú noc! Ako Stefan, bohatý priemyselník a neodolateľný Casanova. Vezie svoju ženu na letisko. Rozlúči sa a potom mu život zamieša karty. Stretne krásnu mladú Júliu, ktorú pozve do reštaurácie a nakoniec ju odváža k sebe domov. Romantika môže začať, alebo…? Jeho žene zrušili let, a tak sa mu znenazdania objaví vo dverách. Sukničkár sa pokúša situáciu zachrániť. Čo ho napadne v zlomku sekundy? O Júlii prehlási, že je jeho dcérou… (Viac info)

  • Geoff Luck – Veľkonočný ostrov

    Na záver si dáme niečo symbolické. Na jednom z legendárnych Veľkonočných ostrovov sa tím vedcov a výskumníkov National Geographic vydal na fascinujúcu expedíciu. Jej cieľom je zmapovať obrovský jaskynný systém pod týmto záhadným ostrovom, čo sa zatiaľ ešte nikdy nikomu nepodarilo. Prežime s nimi dobrodružstvo pri zlaňovaní zo strmých útesov a predieraní sa úzkymi tajomnými labyrintmi. V záujme dokončenia ich úlohy dokonca dôjde aj na potápačskú výstroj. Hlboko v podzemí, ktoré bolo celé storočia zabudnuté, objavujú prieskumníci ľudské ostatky a cenné artefakty. Tieto nálezy odhaľujú ohromujúci príbeh geniálneho diela, ekologickej katastrofy a brutálneho spoločenského pádu. Zostáva naliehavou lekciou pre nás všetkých, uväznených na našom vlastnom planetárnom ostrove. (Viac info)