blog

Christopher Paolini navštívil Prahu a zanechal výborný dojem

utorok 15. mája 2012 23:03
Ut 15.05. 2012 23:03

Christopher Paolini, autor jednej z najúspešnejších fantasy ság posledných rokov Odkaz dračích jazdcov, navštívil v rámci svojho európskeho turné Prahu v dňoch 3. – 6. mája 2012.  Spolu s ním prišla aj jeho mladšia sestra Angela, ktorá mu bola inšpiráciou, prvou čitateľkou, editorkou kníh a zároveň zástupkyňou amerického vydavateľstva Random House.

Keďže Christopher Paolini navštívil Prahu prvýkrát, vydavateľstvo Fragment mu pripravilo bohatý program počas celého pobytu. Okrem príjemných povinností v podobe rozhovorov s novinármi a nakrúcaní v televízii mal možnosť vychutnať si atmosféru večernej Prahy, koncert a prehliadku pražského hradu. Ako špeciálny a vzácny hosť si vyslúžil aj špeciálnu starostlivosť – mal totiž možnosť pozriet si aj reprezentačné priestory prezidentskej kancelárie, ktoré sú verejnosti prístupné len jeden deň v roku.

Pre čitateľov však bol najvýznamnejší deň sobota 5. mája, kedy sa mohli o 16.00 h v pražskom Luxore osobne stretnúť s Christopherom na pripravenej autogramiáde. A že to bola pre mnohých naozaj mimoriadna udalosť, dokazuje aj skutočnosť, že už dve hodiny pred začiatkom sa pred predajňou ťahal dlhý rad čakajúcich fanúšikov, pričom niektorí čitatelia tu čakali už od deviatej hodiny ráno.

Autogramiáda trvala viac ako päť hodín a počet fanúšikov sa vyšplhal na viac ako 1500. Tu sa videlo, že Christopher je skutočný profesionál a ani množstvo podpísaných kníh mu nič neubralo na energii a pozitívnom prístupe, kedy každého čitateľa milo pozdravil a prehodil s ním pár slov. Napriek jeho obrovskému celosvetovému úspechu bolo jasne vidieť, že mu sláva rozhodne nestúpla do hlavy.

 

Christopher sa vyjadril, že to boli neuveriteľne úžasné tri dni a my veríme, že tie dni si užili aj slovenskí čitatelia, ktorí si tú mimoriadnu príležitosť stretnúť sa s autorom najúspešnejšieho svetového bestselleru nenechali ujsť! A teraz nám len ostáva tíško dúfať, že nabudúce sa vyberie aj o pár (sto) kilometrov ďalej a zavíta aj na Slovensko. 🙂

Zdroj: vydavateľstvo Fragment