blog

DVD tipy: Pestrofarebné i rozporuplné

streda 25. júla 2012 00:01
St 25.07. 2012 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Angelina Jolie – V zemi krve a medu

    Film Angeliny Jolie, ktorý rozpútal vlnu reakcií. Rozpráva príbeh Danijela (Goran Kostic) a Ajly (Zana Marjanovic), dvoch ľudí z odlišných strán brutálneho etnického konfliktu. Danijel je vojak bojujúci na strane Srbov a Ajla je Bosnianka držaná v zajateckom tábore, na ktorý Danijel dohliada. Títo dvaja sa poznali ešte pred vojnou a jeden u druhého mohli nájsť všetko, čo kedy hľadali, vrátane lásky. Ale potom, čo do ich životov zasiahol ozbrojený konflikt, začal ich vzťah a pevné puto slabnúť, názory sa stále viac odlišujú a oddanosť sa pomaly vytráca. (Viac info)

  • neuvedenďż˝ – Transformers – Kolekce 1 – 3

    Táto kolekcia obsahuje všetky tri filmy, v ktorých sa miesi megalomanská vízia armády a robotích bitiek. Michael Bay a Steven Spielberg nechali ožiť svoje detské hračky a urobili tak podľa svojich predstáv o akčnom filme. A že sa im to podarilo. Davy ľudí sa vystriedali v kinách na každom z trojice filmov. Téma boja medzi veľkými robotmi, do ktorého sa ľudia nevedomky zamiešali je stále lákavá. Bude Zem zničená? (Viac info)

  • Lian Lunson – Leonard Cohen – I\’m Your Man

    K pocte Cohenovi a jeho sedemdesiatinám prebehlo vo svete niekoľko koncertov nazvaných Came So Far For Beauty. Organizoval ich hudobný producent a promotér Hal Willner. Posledný, ktorý sa konal v januári 2005 v budove Opery v Sydney, bol zaznamenaný pod vedením austrálskej producentky a režisérky Lian Lunson. Autorka film potom doplnila rozhovorom. Máme tak skvelú možnosť naplno si vychutnať legendárneho umelca. (Viac info)

  • Antoine Duléry, Denis Lavant, Marius Colucci – To nejlepší z Agathy Christie – 4 DVD

    Legendárna autorka krimi Agatha Christie je málokomu neznáma. Prichádza kolekcia štyroch jej príbehov, ktoré patria medzi to najlepšie. Policajný komisár Larosiére známy ako geniálny riešiteľ zločinov a poetický muž a jeho nadšený a duchaplný mladý žiak, inšpektor Lampion, sú tvárou v tvár rôznym na prvý pohľad neriešiteľným zločinom. Vyriešia Vraždy podľa abecedy? A čo prípad Otráveného pera či Domu na útese? Rovnako ťažká bude Skúška neviny. (Viac info)

  • Jake Kasdan – Mrcha učiteľka

    Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) je sprostá, zlá učiteľka, ktorá robí svojej profesii hanbu. Opíja sa, berie drogy a nemôže sa dočkať, až zbalí nejakého boháča a s učením konečne sekne. Keď ju opustí snúbenec, svoju pozornosť chce zamerať na bohatého a pohľadného suplenta (Justin Timberlake). Miesto toho sa však musí brániť návrhom kolegu telocvikára (Jason Segel). Bizarné plány Elizabeth nakoniec spôsobia, že študenti, kolegovia i Elizabeth samotná dostanú takú lekciu, na ktorú nikto z nich len tak nezabudne! (Viac info)

  • Fit i v těhotenství

    Je všeobecne známe, že tehotenstvo predstavuje veľkú záťaž pre ženský organizmus a teda aj pre celú domácnosť. Na druhú stranu, partneri si často myslia, že dámy sú z cukru a nič počas tohto obdobia nemôžu robiť. Opak je pravdou! Milé dámy, užívajte si obdobie tehotenstva bez obáv o svoje zdravie a fyzickú kondíciu. Cvičenie počas tehotenstva napomáha lepšiemu, zdravšiemu životu a jednoduchšiemu pôrodu bez bolesti. (Viac info)