blog

Týždeň vydavateľstva Fortuna Libri so zľavou 20%

pondelok 16. júla 2012 23:00
Po 16.07. 2012 23:00

Zdvihnite ruku každý, kto máte doma legendárnu, skvelú a stále veľmi populárnu Kroniku ľudstva! No áno, toto je kniha, ktorá dobyla takmer všetky slovenské domácnosti a to oprávnene! A “na svedomí” ju má vydavateľstvo Fortuna Libri, ktorého tituly vám ponúkame celý týždeň so zľavou 20%! Vyberte si z bohatej ponuky vôbec prvého súkromného vydavateľstva na Slovensku! Či už máte radi trilery, romantiku, poučnú literatúru alebo čítanie pre mladých, v tejto akcii si určite vyberiete! 🙂Ako vzniklo vydavateľstvo?

Vydavateľstvo Fortuna Libri vzniklo v máji 1990 pod pôvodným názvom Fortuna Print ako prvé súkromné vydavateľstvo na Slovensku. Od začiatku sa zameriavalo najmä na literatúru faktu a knihy pre deti. Do popredia sa dostali také okruhy tém, ktoré v predchádzajúcich desaťročiach nemohli vychádzať a na slovenskom knižnom trhu výrazne chýbali.

Fortuna Libri sa zapojila do vydávania medzinárodnej edície Kroník. Edičný záber vydavateľstva sa postupne rozširoval o praktické príručky so zameraním na materstvo a výchovu detí v rodine, zdravie a zdravú výživu, životný štýl a hobby.

Podľa čoho vyberáte tituly, ktoré vydáte?

Pri výbere titulov v oblasti beletrie je veľmi dôležitý príbeh, prípadne odkaz, ktorý v sebe skrýva a literárny štýl. Samozrejme, zvažujeme aj možnú komerčnú úspešnosť jednotlivých titulov.

Pri populárno-náučných prekladových publikáciách treba zohľadňovať najmä to, či sú informácie z odborného hľadiska správne, a zároveň vhodné aj pre nášho čitateľa. Treba brať do úvahy, že titul, ktorý je bestsellerom v zahraničí, nemusí byť úspešný aj na slovenskom, prípadne českom knižnom trhu.

Pri tvorbe pôvodných publikácií je veľmi dôležité nájsť vhodnú tému, ktorá osloví čitateľov a nájsť šikovných spolupracovníkov, odborníkov v danej oblasti.

Na ktorú knihu ste najviac hrdí?

Edícia Kroník je najúspešnejšou edíciou, na ktorú je vydavateľstvo právom hrdé, keďže jej bohato dokumentované encyklopedické diela možno nájsť vo väčšine našich domácností. Sprístupňujú poznatky širším čitateľským vrstvám v knižnej podobe. Samozrejme, že v tejto tradícii by sme chceli pokračovať a naďalej vydávať aj tituly s predpokladaným dlhodobým záujmom čitateľov.

Aj v edícii Fortuna Junior vyšlo mnoho detských kníh, ktoré si našli svojich malých čitateľov.

 

O VYDAVATEĽSTVE:

Vydavateľstvo Fortuna Libri, spol. s r. o., bolo založené roku 1990 ako prvé súkromné vydavateľstvo na Slovensku. V tom čase sa preslávilo predovšetkým vydávaním edície Kroník s jej stálicou Kronikou ľudstva. Od júla 2011 sa vydavateľstvo Fortuna Libri zlúčilo s vydavateľstvom detskej literatúry Junior. Detské tituly tak v súčasnosti vychádzajú v edícii Fortuna Junior.

V súčasnosti Fortuna Libri prináša na slovenský i český knižný trh beletriu, detské knihy, populárno-náučnú literatúru so širokým tematickým záberom. Venujeme sa vydávaniu prekladovej literatúry, ako aj tvorbe pôvodných titulov.

Týždeň vydavateľstva Fortuna Libri so zľavou 20%