blog

Týždeň vydavateľstva Motýľ so zľavou 25%

utorok 10. júla 2012 00:01
Ut 10.07. 2012 00:01

Zvyčajne, keď poviete slovo motýľ, tak si ľudia predstavia… nuž… motýľa! Ale stačí, aby ste toto slovo vyslovili poblíž kníh a význam je hneď iný! Veď už viac ako dvadsať rokov sa rovnako volá aj známe a úspešné vydavateľstvo, ktoré má väčšina z nás zafixované ako vydavateľstvo špecializujúce sa na ženskú a motivačnú literatúru. A keďže počas celého týždňa vám ponúkame zľavu 25% na všetky tituly tohto vydavateľstva, položili sme sa jeho predstaviteľom niekoľko otázok. Nech sa páči, tu sú!

1.Podla čoho si vyberáte tituly, ktoré vydáte?

Zo skúsenosti vieme, ktoré témy sú úspešnejšie, preto sa v súčasnosti sústreďujeme najmä na ženskú literatúru od slovenských autorov, prípadne prekladáme svetovú beletriu.

Dôležitá je sila príbehu, dynamika deja a literárne spracovanie.

Už niekoľko rokov úspešne vedieme edíciu motivačnej literatúry z oblasti financií. Autorom uvedenej série je Robert Kiyosaki, ktorý si získal milióny čitateľov po celom svete.

2. Ako vzniklo vaše vydavateľstvo?

V roku 1990 sa zrodil nápad vydať knihu Liečivé rastliny z Božej záhrady od rakúskej autorky Márie Trebenovej. Kniha vyšla na jar v roku 1991 s veľkým úspechom v celkovom náklade 200 000 výtlačkov na Slovensku a v Čechách. Týmto titulom odštartovalo vydavateľstvo Motýľ svoju históriu stredne veľkého rodinného vydavateľstva.

3. Na ktorú knihu ste najviac hrdí?

Je to určite prvá kniha – Liečivé rastliny z Božej záhrady, ktorá odštartovala našu vydavateľskú cestu a zároveň predstavovala prechod do novej éry.

Základné informácie o vydavateľstve

Vydavateľstvo Motýľ je dynamické vydavateľstvo, ktoré sa flexibilne prispôsobuje vkusu čitateľov a reaguje na trendy a výzvy súčasnosti. Napríklad naše čitateľky si už môžu knihy slovenských autorov/autoriek prečítať aj v elektronickej podobe. V súčasnosti vydávame približne 30 titulov ročne.

PS: Ak máte aj vy nejakú otázku na predstaviteľov vydavateľstva Motýľ, napíšte ju do komentárov! 🙂