blog

Tipy na e-knihy: So sociálnym DRM do každej čítačky! :-)

pondelok 24. septembra 2012 00:01
Po 24.09. 2012 00:01

Len pred niekoľkými týždňami sa nám podaril urobiť ďalší veľký krok smerom k väčšiemu komfortu fanúšikov e-kníh. Do ponuky sme pridali elektronické knihy, ktoré sú chránené tzv. sociálnym DRM. Vďaka tomu si takéto tituly môžete nahrať aj do čítačiek, ktoré štandardnú ochranu pomocou Adobe DRM nepodporujú. A aby ste to nemali s výberom príliš zložité, pripravili sme si pre vás výber e-kníh, ktoré by nemali chýbať v žiadnej čítačke! 🙂

  • Dick Francis, Felix Francis – Chybný krok

    Predstavovať Dicka Francisa by bolo určite zbytočné. Jeho detektívky z dostihového prostredia sú známe po celom svete. Žiaľ, Dick Francis už žiadnu ďalšiu nenapíše. Ešteže žezlo prebral jeho syn Félix. Chybný krok je prvý román z pozostalosti Dicka Francisa, ktorý po jeho smrti dokončil syn Felix. Keď ťažké zranenie vyradí kapitána Thomasa Forsytha z bojov v Afganistane, nemá na výber: musí sa vrátiť k matke, úspešnej trénerke dostihových koní, a otčimovi, s ktorými už roky neudržiava takmer nijaké vzťahy. A hoci neráta s vrelým prijatím, aj jeho zaskočí ovzdušie plné napätia, ktoré doma vládne. Všetko nasvedčuje tomu, že matka má vážne problémy. A keď jej najlepší kôň dobehne posledný v pretekoch, ktoré mal bez problémov vyhrať, Tom začne tušiť, že na vine nebude len zlá forma favorita… (Viac info)

  • Balla – V mene otca

    Balla patrí medzi autorov, o ktorých sa raz budú učiť naše deti na školách. A ak aj nie, tak by sa určite mali. V zahraničí označovaný aj ako novodobý Kafka, je Balla autorom, ktorý zas a znova dokazuje, že patrí k špičke slovenskej literatúry. Inak to nie je ani v jeho krátkom románe V mene otca, ktorý patrí medzi horúcich kandidátov literárnej ceny Anasoft litera. Ako už názov napovedá, hlavným hrdinom je otec, ktorý retrospektívne spomína na svoj život a všetko, čo ho ovplyvnilo. Na pomerne malú plochu sa Ballovi podarilo vtesnať obrovské množstvo obrazov, symbolov a prirovnaní, ktoré nás budú sprevádzať jeho rozprávaním o nešťastnom manželstve, o synoch, s ktorými si nikdy nerozumel. O druhej manželke, ktorá mu nepriniesla o nič viac šťastia ako prvá. V mene otca je kniha krátka a úderná ako ostro zahraný akord. A tak vo vás aj bude rezonovať. (Viac info)

  • Július Satinský – Chlapci z Dunajskej

    Uplynulo desať rokov od vydania kníh Jula Satinského Chlapci z Dunajskej ulice a Polstoročie s Bratislavou. Aj keď Dunajská ulica bola stredom jeho vesmíru, príbehy a spomienky už dávno prekročili hranice Bratislavy, mnohé zľudoveli a stali sa súčasťou našich spomienok na naše dejiny – často prifabulované, možno aj skreslené. Veď sám autor vyhlasoval, že najmenej štyridsať precent z toho čo píše nie je pravda. Keď sa povie Chlapci…, málokto si už dnes spomenie na knihu Ferenca Molnára Chlapci z Pavlovskej ulice, ktorej názov Satinský parafrázoval. V našich zemepisných šírkach to navždy budú Chlapci z Dunajskej. Polstoročie s Bratislavou evokuje dnes skôr päťdesiat rokov slovenského života. (Viac info)

  • René Benda – Moja studená vojna

    Dramatický príbeh chlapca, ktorý všetko opustil a dojímavý príbeh muža, ktorý našiel nový život. Československo, rok 1988. Na jednej strane obmedzenosť, útlak, zložitá doba, ale aj veľká láska. Na druhej veľké neznámo, neistota, samota, ale aj vytúžená sloboda. Ako sa rozhodne Tomáš, mladý človek, ktorý má všetko ešte len pred sebou? Napätie, slzy, strach, boj o život, adrenalín, sklamania, smútok, ale i odvaha, nezlomnosť, priateľstvo, láska aj erotika – všetko, čo patrí k životu, nájdete aj v neobyčajnom, čiastočne autobiografickom románe Moja studená vojna. Strhujúci príbeh človeka, ktorý prežil to, o čom iní len počúvajú, či čítajú, je plný skutočných emócií, ktoré vás vtiahnu, a neuveriteľných zážitkov. (Viac info)

Kompletnú ponuku kníh chránených sociálnym DRM nájdete priamo TU.