blog

Knižné tipy: Známe mená ako záruka kvalitného čítania

pondelok 22. apríla 2013 16:51
Po 22.04. 2013 16:51

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Iveta Radičová, Ľuba Lesná – Krajina hrubých čiar

    Politikovia to majú s popularitou ťažké. Neexistuje asi iné povolanie (poslanie?), ktoré by dokázalo ľudí tak rezolútne rozdeliť na fanúšikov a neprajníkov, ako je práve povolanie politika. Ale či už vám je Iveta Radičová ako politička sympatická alebo nie, prečítať si názor našej bývalej premiérky na stav demokracie a štátu, v ktorom žijeme, bude určite zaujímavé.  (Viac info)

  • Juraj Červenák – Zlato Arkony (Kniha druhá)

    Predstavovať priame pokračovanie je asi zbytočnée, však? Buď ste čítali prvý diel, a potom už viete, o čo ide, alebo ste na túto skvostnú fantasy ságu narazili až teraz a to asi nezačnete pokračovaním… Berte to preto ako upozornenie, že nie až tak dlhé čakanie je u konca a my si môžeme vychutnať záver Roganovho dobrodružstva so zlatom Arkony.  (Viac info)

  • Tyler Hamilton, Daniel Coyle – Tajné preteky

    Tajné preteky sú fascinujúcou a odvážnou spoveďou muža, ktorý sa rozhodol odhaliť nechvályhodnú pravdu o svojom milovanom športe s rovnakým odhodlaním, s akým chcel kedysi vyhrať Tour de France. Krátko po vydaní sa stali bestsellerom New York Times a v závere minulého roka získali cenu za najlepšiu knihu v oblasti športu, ktorú každoročne udeľuje najväčšia anglická Stávková spoločnosť William Hill.  (Viac info)

  • Jo Nesbo – Švábi

    Keď nejde Mohamed k hore, musí isť hora k Mohamedovi. 🙂 A aj keď sa slovenský vydavateľstvo snaží a prekladá Nesba, ako rýchlo sa len dá, kvalitných prekladateľov z nórštiny na Slovensku veľa nie je. Preto ak si chcete vychutnať aj prvé príbehy stále slávnejšieho Harryho Holea, musíte siahnuť po českom preklade. V príbehu s lákavým názvom Švábi, sa pozrieme do Bangkoku a Harry to bude mať opäť veľmi ťažké… (Viac info)

  • Isaac Asimov – Oblázek na obloze

    Sú knihy, ktoré môžu vychádzať stále znova a znova a aj tak nestratia nič na svojej aktuálnosti a čítavosti. A presne toto platí asi o všetkých knihách Isaaca Asimova, pričom ani Oblázek na obloze nie je žiadnou výnimkou. Ak ste čítali jeho fenomenálnu sci-fi ságu Nadácia (prvý diel vyšiel v slovenčine kedysi dávno ako Základňa), potom vám bude jeho vesmír dôverne známy. V tejto knihe sa však prenesiem na úplný začiatok. Do čias, kedy ešte Zem nebola len mýtusom. Aj keď už živorila a Trantor vládol obrovskej galaktickej ríši. To ešte nikto netušil, že táto ríša pretrvá 12 tisíc rokov… (Viac info)