blog

Poznáme víťazov medzinárodnej literárnej súťaže PULZ V4: Cudzí v mojom meste

štvrtok 4. apríla 2013 13:17
Št 4.04. 2013 13:17

V priamom prenose na Rádiu_FM boli dnes vyhlásené výsledky medzinárodnej literárnej súťaže PULZ V4: Cudzí v mojom meste. Slovenské kolo súťaže je súčasťou projektu Narraton V4 Tournee, ktorý organizuje Inštitúcia kultúry „Kłodzko 2016″ v spolupráci s občianskym združením Literarnyklub.sk a kníhkupectvom Martinus.sk.

Súťaž bola vyhlásená 15. marca vo všetkých krajinách V4 – v Poľsku, Českej republike, Maďarsku a u nás.  Motto súťaže je “cudzí/cudzinec v mojom/tom meste”  a tematicky sa vždy viaže k niektorému mestu zo zúčastnených štátov. V prípade Slovenska to bola Bratislava.

Do súťaže sa  prihlásilo 112 príspevkov a hodnotila ich odborná porota v zložení Dado Nagy a Juraj Šlesar. Prvý menovaný sa v súvislosti so súťažou vyjadril: Je pozoruhodné, ako často sa v súvislosti s Bratislavou objavoval literárne nie príliš originálny motív zlého sna, resp. nočnej mory. S trochou zlomyseľnosti by sa dalo povedať, že spánok a hororové situácie boli pre viacerých autorov typickými znakmi nášho hlavného mesta.“

Víťazkami sa stali Dominika Moravčíková zo Strečna s príznačným názvom poviedky VíťaziZuzana Vasičáková Očenášová z Bratislavy s poviedkou Mäkkonohý. Obe víťazky dostanú honorovanú zmluvu po 200€, čítačku elektronických kníh od spoločnosti Martinus.sk a kolekciu 10 kníh z vydavateľstva KK Bagala.

Víťazné práce budú uverejnené v medzinárodnom zborníku súťaže a na internetových stránkach projektu internetovej stránke www.narratontournee.eu.

Slávnostné odovzdávanie cien a beseda s víťazmi bude 22. mája 2013 v kníhkupectve Martinus na Obchodnej ul. v Bratislave. Projekt je realizovaný vďaka podpore Vyšehradského fondu – www.visegradfund.org

Organizátor projektu:
Poľsko: Samorządowa instytucja kultury Kłodzko 2016

Partneri projektu:
Slovensko: OZ literarnyklub.sk a martinus.sk
Česká republika: Nakladatelství a kulturní agentura Větrné mlýny
Maďarsko: Magvető Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.

Mediálni partneri projektu:
Martinus.sk
Rádio_FM
denník Pravda