blog

Knižné tipy: Novinky, ktoré stoja za to! :-)

piatok 4. októbra 2013 00:21
Pi 4.10. 2013 00:21

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Jan Němec – Dějiny světla

    Čo ak na začiatku nebolo Slovo, ale Svetlo? Aký by bol svet? O čom by bol príbeh napísaný lúčom svetla ? Odpovede ako aj príbeh “remeselníka svetla” nájdeme v románovej freske Jana Němca, ktorý nám rozpovie príbeh prvého svetovo známeho českého fotografa Františka Drtikola. (Viac info)

  • Samo Marec – This Is Hardcore

    Bloger Samo Marec vydáva svoju prvú knihu, v ktorej rozpráva príbeh mladých ľudí na začiatku tisícročia. Príbeh plný hudby, sexu,svetiel, ale aj ticha a lásky, ktorý je síce fiktívny, ale pokojne sa mohol stať. (Viac info)

  • Antonio G. Iturbe – Osvětimská knihovnice

    Osviečim – Březinka- to je miesto, kde sa boli knihy zakázané, ale vďaka odvahe štrnásťročnej Dity Adlerovej, osviečimskej knihovníčky, ktorá sa nevzdávala, čoho dôkazom je, že kniha je založená na skutočnom svedectve. (Viac info)

  • Michal Viewegh – Můj život po životě

    V decembri 2012 praskla Michalovi Vieweghovi aorta. Lekári ho zachránili a on teraz vydáva svoju dvadsiatu piatu knihu. Rozpráva príbeh človeka s ťažko poškodeným mozgom, ktorý by mal by mal byť šťastný a vďačný za život,… ale nie vždy to tak je. (Viac info)

  • Haruki Murakami – 1Q84: Kniha 3

    Zavŕšenie deviatich mesiacov, ktoré s hrdinami strávime v inom svete v roku 1Q84 je rozuzlením bohatého viacvrstvového príbehu, ktorý bol inšpirovaný Orwellovou knihou 1984. Bude koniec len bodkou za príbehom alebo novým začiatkom? (Viac info)