blog

Knižné tipy: Poriadna dávka jesenného napätia! :-)

streda 16. októbra 2013 00:27
St 16.10. 2013 00:27

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Gillian Flynnová – Stratené dievča

    Jedna z najvychvaľovanejších autoriek napínavých bestsellerov New York Times hovorí o manželstve, z ktorého sa môže stať zabijak. Napríklad, keď na piate výročie zmizne priam dokonalá Amy a jej manžel Nick sa zamotáva pod tlakom polície do vlastných klamstiev. Stojí sa jej zmiznutím on? (Viac info)

  • John Lutz – Spolubydlící

    Hľadanie spolubývajúceho je často problém. Allie nedávno vyhodila svojho neverného priateľa Sama a ako svoju novú spolubývajúcu privítala šedú myšku Hedru. Má pocit, že utiahnutý človek ako ona nemôže robiť problémy. Určite nebude púšťať hlasnú hudbu, ale je to to najhoršie? Kam až dokáže Hedru priviesť závisť? (Viac info)

  • Lars Kepler – Písečný muž

    Jednej chladnej noci sa na stanici v Štokholme objaví muž. Je silne podchladený a má zápaľ pľúc. To by však nebolo tým najzaujímavejším. Po jeho prijatí v nemocnici výjde najavo fakt, že má byť už 7 rokov mŕtvy. Zabitý rukou sériového vraha Jureka Waltera, ktorého zatkla Joona Linna. Ako je to možné? Lars Kepler svojím štvrtým románom prekonáva všetky očakávania.  (Viac info)

  • Dušan Dušek – Melón sa vždy smeje

    Niektoré knihy rastú postupne ako stromy, postupne sa im rozrastajú koruny, plné vzduchu, poletujúcich vtákov, plné ovocia.  Taká je aj kniha básnika, prozaika a scenáristu Dušana Dušeka, ktorá rozpráva príbeh spisovateľa Adama a jeho ženy, lekárky Škorice. ktorých putovanie môže skončiť na brehu pri dvoch smejúcich sa melónoch. (Viac info)

  • Števa Opremčáková – Každý má svojho Igora

    Nič, než nenaplnenie dokáže lásku umocniť až na posadnutosť. Lebo žiadna skutočnosť by nebola taká úžasná, ako predstava o nej. Tesa opúšťa mesto a na dedine stretáva Dana, maliara, ktorý sa vrátil z Japonska a zaumieni si napísať knihu. Majú vôbec v tomto prostredí šancu dve také protichodné povahy ?   (Viac info)