blog

Knižné tipy: Dobrého čítania nie je nikdy dosť! :-)

štvrtok 12. decembra 2013 00:04
Št 12.12. 2013 00:04

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Diana Mašlejová – Maják

    V poradí druhá kniha mladej slovenskej autorky, zbierka poviedok Krátke príbehy v ktorých sa prelínajú nenaplnené vzťahy, stratená láska a romantické obrazy miznúceho starého mesta, ktoré sa premieňa na metropolu. Reč poviedok Diany Mašlejovej je poetická a zanecháva v čitateľovi silné dojmy. Knihu ilustrovala známa ilustrátorka Lucy Hudec. (Viac info)

  • Ivar Ekeland – Kočka v Zemi čísel

    Ivar Ekeland napísal veselý príbeh o Hoteli Nekonečno a jeho hosťoch, Číslach. Príbeh veľmi príjemným spôsobom vysvetľuje pojem nekonečna a poteší všetkých nadšencov matematiky. V hoteli môžete ísť kam chcete, všade sú ďalšie chodby a izby. Aj keď je v hoteli plno, nájde sa tu vždy miesto. Na chodbách hotela občas stretnete mačku, ktorá veľa veciam nerozumie. Pochopí ich? (Viac info)

  • Sophie Curtil – Pár hřebíčků a nic víc

    Pár starých klincov a farebný prach – šarlátový, gaštanový, šmolkový, okrový, tyrkysový, a máme pred sebou knížku–báseň, s ktorou detská fantázia (ale aj naše) dokáže divy. Knížka Pár hřebíčků a nic víc je jednou zo slávnych autorských kníh pre deti od francúzskej maliarky a grafičky, Sophie Curtil, ktorá se dočkala mnohých zahraničných vydaní. Koncipovala taktiež umelecké priestorové kníihy–objekty pre nevidiacich čitateľov. (Viac info)

  • Halina Pawlowská – Pravda o mém muži

    Kniha ako stvorená na čítanie po vianočných sviatkoch. Autorka o nej hovorí: „Je to příběh mého manželství. A začala jsem ho psát, když jsem byla nejvíc smutná, abych si vybavila, jak jsem byla veselá. Jak jsem milovala a jak jsem byla milovaná. Doufám, že se při čtení budete trošku smát, trošku plakat, a možná…, že svého muže pohladíte a řeknete mu: „Bože! Já jsem tak šťastná, že tě mám!“  (Viac info)

  • Haruki Murakami – Spánek

    „Je to už sedemnásť dní, čo nemôžem spať,“ tak začína poviedka Harukiho Murakamiho, ktorého protagonistkou je zdanlivo obyčajná žena v domácnosti. Vplyvem rôznych nečakaných okolností pripomína jej nočný život výlet do mimozmyslového sveta. Vo svete, ktorý je úplne odlišný od toho nášho, skúma svoju rodinu, samú seba aj význam života a smrti.Ilustrácie ku knihe vytvorila známa nemecká grafička Kat Menschik. (Viac info)

  • Romain Puértolas – Neobyčajné putovanie fakíra uviaznutého v skrini z IKEA

    Čo sa stane, ak indický fakír príde do Paríža a pri hľadaní postele s klincami v Ikey sa rozhodne prespať v skrini, ktorá bola určená na expedíciu do Anglicka? Tak sa začne fakírovo neuveriteľné putovanie (nielen) po Európe, popretkávané humornými situáciami a inšpirujúcimi stretnutiami. Keď sa na svojej dobrodružnej ceste ocitne v podpalubí lietadla, na vlastnú košeľu začne písať román o láske, priateľstve, empatii a obyčajnom ľudskom šťastí. (Viac info)