blog

Knižné tipy: Horúce novinky uprostred teplej zimy! :-)

pondelok 27. januára 2014 00:01
Po 27.01. 2014 00:01

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Jo Nesbo – Polícia

    Je potrebné dodať niečo viac, ako že vychádza novinka od Jo Nesboa? 🙂 Asi nie. Tak ja len dodám, že po dosť šokujúcom závere predchádzajúceho prípadu Harry Holea nás čaká posledné dobrodružstvo Harryho Holea. Nikto zatiaľ nevie, čo bude ďalej, ak to má byť posledný prípad nášho obľúbeného asociála a alkoholika, tak nech to stojí za to! Ako to nakoniec celé dopadne sa dozvieme už o pár dní! (Viac info)

  • J.K. Rowlingová, Robert Galbraith – Volanie Kukučky

    Približne pred pol rokom obehla svet fascinujúca správa. J.K. Rowlingová, najúspešnejšia autorka sveta, napísala a tajne, pod pseudonymom vydala detektívku. Tajomstvo sa samozrejme prevalilo, ale čo je dôležitejšie – jej kniha získala množstvo pozitívnych recenzií ešte predtým, ako recezenti mohli vôbec tušiť, že kniha, ktorú čítali nepochádza od neznámeho Roberta Galbraitha, ale od svetoznámej spisovateľky. Čo je na tom ale najlepšie – vďaka jej slávnemu menu sa knihy dočkáme aj v slovenskom preklade. Už o necelý mesiac! 🙂 (Viac info)

  • Jordan Belfort – Vlk z Wall Street

    Len málokedy je film lepší ako kniha a aj keď v tomto prípade je ten rozdiel veľmi nevýrazný, ba priam polemický, čo dopadlo lepšie, určite stojí za to prečítať si aj knihu, podľa ktorej bol rovnomenný film natočený. Vlk z Wall Street je skutočný príbeh prekliateho génia Jordana Belforta. Od roku 1990 sa Belfort stal jedným zo smutne známych biznismenov v americkom finančnom svete – brilantný burzový macher, ktorý viedol svoju šťastnú bandu na divokej jazde von z Wall Street do obrovskej kancelárie na Long Island. (Viac info)

  • Stephen King – Joyland

    Že čo? Že nový Stephen King? A že po slovensky? Sem s ním! Joyland nie je klasický horor, aký by ste od majstra tohto žánru čakali, ale rozhodne sa nedá povedať, že by vám pri jeho čítaní nebehali občas zimomriavky po chrbte. Svet kolotočiarov je pestrý, falošný aj desivo úprimný. Občas sa pri stánkoch nehrá o plyšové medvedíky, ale o život. V strašidelnom zámku strácajú mladé ženy spodnú bielizeň a tečie v ňom ozajstná krv. Na vlastnej koži to zistí vysokoškolák Devin Jones, ktorému život dáva poriadne zabrať. (Viac info)

  • Matt Roberts – Rozbehni sa!

    S knihami o behaní sa priam roztrhlo vrece, ale kým vychádzajú samé dobré veci, tak nás to môže len a len tešiť. Medzi najnovšie prírastky k tejto skupine patrí aj príručka Rozbehni sa! Tá je určená všetkým, ktorý potrebujú inšpirovať k lepším výkonom a poradiť, ako sa vyrovnať s únavou a so zraneniami. Približuje všetky typy bežeckých podujatí a ponúka vyše 70 strán tréningových plánov. Nechýbajú ani tipy na zdravú výživu a rady pri nákupe bežeckej obuvi, odevov či najnovších výdobytkov techniky. (Viac info)