blog

Filmové tipy: Nechajte sa zlákať poriadne dlhou dávkou akcie, drámy i vzrušenia!

streda 19. februára 2014 00:08
St 19.02. 2014 00:08

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Agnieszka Holland – Hořící keř 1.-3. epizoda

    Táto dráma vychádza zo skutočných udalostí a vystupujú v nej reálne postavy. Zameriava sa na alarmujúci čin študenta Jana Palacha, ktorý sa upálil na protest proti sovietskej okupácii Československa v roku 1969. Advokátka Dagmar Burešová sa chopí jeho odkazu a zastupuje rodinu Palachových v procese proti komunistickému poslancovi, ktorý znevážil Palachovu obeť za slobodu národa. Je až desivé, ako verne trojdielny film ukazuje realitu svojej doby. Je príbehom základných ľudských hodnôt, ako sú pravda, česť, spravodlivosť a odvaha. Boj za slobodu a morálne zásady v čase zúfalstva zjednotili okupovaný národ – o dvadsať rokov neskôr, na výročie Palachovej smrti, bol totalitný režim zvrhnutý. (Viac info)

  • Hra o tróny 3. séria

    V už tretej sérii dramatického seriálu Hra o tróny televízie HBO sa Lannisterovci sotva držia na tróne, keď ich naďalej ohrozujú ostatní mocní súperi, ktorí sú často bližšie, než by si kto myslel. Kráľa Severu Robba Starka čaká osudové rozhodnutie, zatiaľčo Mance Nájazdník a jeho nespočetná armáda divokých ľudí za Stenou nezadržateľne pochoduje na juh. Daenerys Targaryen sa za Úzkym morom snaží zhromaždiť vojsko a v nádeji, že konečne získa Železný trón sa chystá spolu so svojimi takmer dospelými drakmi opustiť Essos. Ani táto séria nezaostáva v kvalite za svojimi predchodcami a fanúšikovia autora knižnej predlohy – Georgea R. R. Martina – i všetci ostatní si prídu na svoje! (Viac info)

  • Kolekcia: Twilight sága

    Bella bola vždy trochu iná. Keď sa jej mama znovu vydala, Bella sa rozhodla zblížiť so svojím otcom a nasťahovala sa k nemu do malého daždivého mestečka Forks bez toho, aby tušila, že sa jej život navždy zmení. Postupne spozná svet nadprirodzených javov, v ktorom vlkolaci upíri zdieľajú rozdielne názory a znenazdajky vstúpi do ľúbostného trojuholníka. Jedna z najslávnejších ság súčasnosti konečne vychádza v kompletnej zbierke – všetkých 5 filmov pohromade. (Viac info)

  • David Lynch – Twin Peaks

    Teresa Banksová bola zavraždená a špeciálny agent FBI, vyšetrujúci tento zločin, zmizol bez stopy. Agent Dale Cooper sa márne pokúša prípad rozlúsknuť. Záhad a tajomstiev je príliš mnoho. Jediným výsledkom jeho snaženia je neodbytný pocit, že neznámy vrah zaútočí znovu. Uplynie rok. Ocitáme sa v mestečku Twin Peaks. Nevinné tváre niektorých stredoškoláčok skrývajú návyk na kokain a neusporiadaný sexuálny život. Jednej z nich, Laure, ostáva posledných sedem dní života. David Lynch a jeho ďalšia vzrušujúca nádielka prichádzajú! (Viac info)

  • Bombardéry Lancaster

    Spoľahlivý, všestranný, pohotový – taký bol štvormotorový bombardér Avro 683 Lancaster používaný behom 2. svetovej vojny britským Kráľovským letectvom. Bol jedným z najvýznamnejších typov bombardérov, ktoré behom vojny slúžili a tvoril oporu britského Bomber Command v druhej polovici vojny. Po prvý raz bol bojovo nasadený roku 1942 až ako posledný z trojice britských ťažkých bombardérov. Lancastery v rokoch 1942–1945 vykonali viac než 156 tisíc operačných letov a zhodili cez tisíc kilogramov bômb. Medzi najslávnejšie akcie Lancasteru patrí Operácia Chastise, kedy boli prelomené dve priehrady v Porúrií alebo potopenie bojovej lode Tirpitz. Pozrime sa bližšie na púť tohto smrtiaceho stroja v hodinovom dokumente. (Viac info)

  • Robert Zemeckis – Polárny expres

    Pripomeňme si Vianoce týmto krásnym animákom! Je Štedrý večer, pravý čas na dobrodružstvo. A nás čaká v podobe cesty, ktorá sa krúti hore a dolu horami, kĺže po ľadových pláňach a šplhá cez závratne vysoké mosty. Aké to asi je, byť na palube polárneho expresu, kde je behom cesty podávaná horúca čokoláda a dobrodružstvo čaká v každom vagóne? (Viac info)