blog

Filmové tipy: Moderné, napínavé, romantické aj filmy preverené časom

utorok 20. mája 2014 00:54
Ut 20.05. 2014 00:54

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Kenneth Branagh – Jack Ryan: V utajení

    Analytik Jack Ryan (Chris Pine) sa zapletie do nebezpečnej siete intríg. Zatiaľčo jeho vlastná snúbenica (Keira Knightley) nič netuší, riadiaci dôstojník CIA (Kevin Costner) Ryana posiela po stopách ruského zločinca (Kenneth Branagh), ktorého motivácia konať je nezastaviteľná. Ryan si musí spomenúť na svoje časy v armáde a rýchlo sa premeniť z ekonomického analytika na tajného agenta a akčného hrdinu, aby zastavil ničivé jednanie teroristov, do ktorého sa zapletie aj jeho snúbenica. Ekonomická stabilita sveta je ohrozená, je čas odvážnych činov! (Viac info)

  • Akiva Goldsman – Zimný príbeh

    Nadčasový Zimný príbeh o nekonečnej láske a osudových peripetiách napísal a režíroval oscarový scenárista Akiva Goldsman. Vo fiktívnom New Yorku na začiatku 20. storočia stretne za zvláštnych okolností Peter Lake (Colin Farrell) milé dievča, ktoré ho okúzli. Problém je, že ona umiera. Vášnivej láske ale nič nemôže stáť v ceste, a tak začína cestovanie časom. (Viac info)

  • Miloš Forman – Amadeus

    Jeden z najlepších filmov všetkých čias. Legendárny hudobník, ktorého život a smrť sa samy stali legendou. Prekročil rámec svojej doby a svojím nekonvenčným správaním vyvolal množstvo sporov, rovnako ako svojím talentom. Wolfgang Amadeus Mozart a jeho príbeh očami režiséra Miloše Formana. Salieri, bývalý dvorný skladateľ na viedenskom cisárskom dvore spomína, ako sa zmenil jeho život, keď doň vstúpil mladý bláznivý hudobník oplývajúci talentom, ktorým zatienil všetkých ostatných. Z rozhorčenia sa stáva nenávisť, ktorá možno vyústi do vraždy… (Viac info)

  • Mike Newell – Princ z Persie: Piesky času

    Populárna a notoricky známa počítačová hra sa v roku 2010 dočkala svojho filmového spracovania. Je však známym faktom, že takéto počiny väčšinou nedopadnú dobre. Tentokrát to tak nebolo a Princ z Perzie milo prekvapil. Iste to bude aj tým, že spracovania sa ujali Walt Disney Pictures a Jerry Bruckheimer Films. V závode o čas sa chudobný princ musí spojiť s princeznou znepriatelenej krajiny, aby zachránili kúzelnú dýku, ktorá svojmu majiteľovi dáva moc vrátiť čas a ovládnuť svet. Film je plný neočakávaných zvratov a napätia! (Viac info)

  • Jason Reitman – Predĺžený víkend

    Predĺžený víkend je krásny, romantický film od obľúbeného „dojákového“ režiséra Jasona Reitmana. V hlavných úlohách sa predstavujú skvelá Kate Winslet s Joshom Brolinom. Adele a Frank sa stretnú za veľmi neobvyklých okolností a aj keď sa nepoznajú, niečo ich k sebe priťahuje. Jedno nepredvídané a nepredvídateľné víkendové stretnutie sa tak premení v novú nádej lásky a nezabudnuteľný film. Nečudo, že bol označený za hlboký a veľmi pôsobivý. (Viac info)

  • Carlos Saldanha – Rio

    Usaďme sa a vžime sa do rytmu, počúvajme hudbu a nechajme sa uniesť! Blu je exotický vták, ktorý žije v presvedčení, že je posledným zástupcom svojho druhu. Keď sa jeho majiteľka dozvie o Jewel, jeho ženskej polovičke z Rio de Janeira, obaja sa vydávajú na životnú výpravu za dobrodružstvom. Napriek tomu, že sa Blu nikdy nenaučil lietať, spriatelí sa s kŕdľom miestnych večne vtipkujúcich vtákov, ktorí mu pomôžu nájsť odvahu roztiahnuť krídla a nasledovať svoj osud! V kinách teraz kraľuje pokračovanie tohto filmu, pozrime si teda podarenú jednotku na DVD. (Viac info)