blog

Filmové tipy: Nával skvelých hercov v skutočných i neskutočných príbehoch

štvrtok 29. mája 2014 00:01
Št 29.05. 2014 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Steve McQueen – 12 rokov v reťaziach

    Film vznikol na motívy neuveriteľného skutočného príbehu o boji jedinca za prežitie a za slobodu. Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) žil pred občianskou vojnou ako slobodný černoch so svojou rodinou na severe štátu New York. Keď bol zradený, unesený a predaný do otroctva, pokojný život sa mu zmenil na boj o prežitie. Musí čeliť krutosti (zosobnenej nenávistným otrokárom, ktorého stvárnil Michael Fassbender), rovnako ako nečakanej dobrosrdečnosti, to vše s túžbou zachovať si dôstojnosť. Po dvanástich rokoch útrap Solomonovi náhodné stretnutie s kanadským bojovníkom za zrušenie otroctva (Brad Pitt) dá novú nádej. Oscarový film konečne na DVD! (Viac info)

  • George Clooney – Pamiatkári

    Aj táto snímka bola natočená podľa skutočného príbehu. Ide o honbu za pokladom, ktorá v našich dejinách azda nemá obdoby. Herecké hviezdy, ako sú George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman a Cate Blanchett si zahrali kurátorov, architektov, umelcov a historikov. Ich žalostne nepripravený tím je vyslaný na frontovú líniu druhej svetovej vojny, aby z rúk nacistov získal späť nakradnuté umelecké diela. Začína hra s časom, v ktorej ide o tisícročné kultúrne dedičstvo! (Viac info)

  • John Wells – Blízko od seba

    Meryl Streep a Julia Roberts hrajú v temne humornom dojemnom filme o troch sestrách, ktorých životy sa dramaticky premieňajú vo chvíli, keď sa kvôli smutnej udalosti vracajú na americký stredozápad. Tu stojí dom, v ktorom vyrastali, a v ktorom stále žije ich nevyrovnaná matka. Film je natočený na motívy divadelnej hry autorky Tracy Letts, za ktorú získala Pulitzerovu cenu. Okrem dvoch slávnych herečiek si tu zahrali aj Ewan McGregor, Chris Cooper, Abigail Breslin či Benedict Cumberbatch! (Viac info)

  • David O. Russell – Špinavý trik

    Aj tento príbeh vychádza zo skutočných udalostí, vznikol voľne na motívy jedného z najpozoruhodnejších škandálov v USA. Špičkový podvodník Irving Rosenfeld (Christian Bale) je spoločne so svojou obdobne vychytralou britskou partnerkou Sydney Prosser (Amy Adams) prinútený k spolupráci s agentom FBI Richiem DiMasom (Bradley Cooper). DiMaso ich vrhá medzi jerseyských politických machinátorov a mafiánov a všetci sa ocitajú vo svete, ktorý je nebezpečný a lákavý zároveň. Jeremy Renner potom hrá Carmena Polita, politika, ktorý sa ocitol v pasci medzi podvodníkmi a FBI. Irvingova nevypočítateľná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by sa pritom mohla stať poslednou kvapkou, ktorá spôsobí, že sa mocné hrádze intríg a podvodov definitívne pretrhnú. (Viac info)

  • John Lee Hancock – Zachráňte pána Banksa

    Doteraz málo známy pravdivý príbeh o pôvode jedného z najznámejších klasických Disneyho filmov sa odohral v zákulisí filmového fenoménu Mary Poppinsová. Walt Disney (Tom Hanks) sa rozhodne splniť sľub, ktorý dal svojim dcéram a dvadsať rokov sa snažil získať práva k obľúbenému románu P.L. Traversovej (Emma Thompson) o Mary Poppinsovej. Vyzbrojený svojou povestnou tvorivou víziou prekonáva Disney všetky prekážky, ale s nekompromisnou Traversovou nie a nie pohnúť! Až keď sa v duchu presunie do svojho detstva, začne chápať démonov, ktorí spisovateľku sprevádzajú. (Viac info)

  • José Padilha – Robocop

    V roku 2028 sa nenásytný konglomerát OmniCorp rozhodol využiť robotické technológie, aby vážne zraneného policajta Alexa Murphyho (Joel Kinnaman) premenil v nezastaviteľného bojovníka proti zločinu. Stal sa z neho napoly človek a napoly stroj. Robocop! Murphy sa vracia späť na ulicu dokonale vybavený k vymáhaniu práva. Hlboko uväznené spomienky na dobu, keď bol človekom, sa ale snažia predrať na povrch… a dôsledky môžu byť katastrofálne. (Viac info)