blog

Filmové tipy: Prežite dobrodružstvo svojho života!

štvrtok 1. mája 2014 23:59
Št 1.05. 2014 23:59

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Ben Stiller – Walter Mitty a jeho tajný život

    V živote človeka niekedy nastane chvíľa, keď prestane snívať a vydá sa naprieč svojmu osudu. Pre večne zasnívaného Waltera Mittyho, ktorý zo svojej anonymnej existencie uniká do sveta fantázie, nastáva taký moment práve teraz. Keď hrozí, že príde o prácu, Walter vezme veci do vlastných rúk a vydá sa na cestu, ktorá je ešte neuveriteľnejšia, než sa mu kedy zdalo. Ben Stiller sa ujal réžie i hlavnej úlohy v podnetnom príbehu o obyčajnom mužovi, ktorý našiel odvahu pustiť sa do najneobyčajnejšieho dobrodružstva svojho života. (Viac info)

  • Peter Jackson – Hobit: Smaugova pustatina

    Pokračovanie Hobita je tu! Veľké dobrodružstvo hobita Bilba na jeho spoločnej púti sčarodejom Gandalfom a trpaslíkmi pokračuje. Vydali sa na výpravnú cestu, ktorej cieľom je získať späť Osamelú horu a stratené kráľovstvo trpaslíkov. A hromadu zlata. Ich malá skupinka však vzbudila už takú pozornosť, že o nich vie pomaly celá Stredozem. Elfovia ich budú chcieť väzniť, prenasleduje ich banda orkov a ani ľudia možno nebudú z ich výpravy tak nadšení. Zvlášť, keď sa zobudí drak, ktorý horu obsadil a je plný nenávisti a temnoty. (Viac info)

  • Jiří Vejdělek – Něžné vlny

    Nová komédia Jiřího Vejdělka už aj na DVD! Sympatický Vojta je nesmelý a jeho rodina strelená. Cholerický otec, ktorý kedysi nepreplával kanál La Manche, z neho chce mať závodného plavca a milujúca mama, bývalá hviezda detskej ľadovej revue, vidí v synovi talentovaného pianistu. Lenže Vojta má celkom iné priority – predovšetkým rusovlásku Elu, okúzľujúcu akvabelu, ktorá už v novembri odíde do vysnívaného Paríža. Ak Vojta rýchlo nepodnikne niečo skutočne zásadné, zmizne mu Ela navždy za železnou oponou, píše sa totiž rok 1989. (Viac info)

  • Francis Lawrence – Hunger Games 2: Vražedná pomsta

    Držiteľka Oscara Jennifer Lawrence sa vracia ako Katniss Everdeen v strhujúcom druhom dobrodružstve zo ságy Hunger Games. Katniss a Peeta sa po šokujúcom víťazstve v hrách vracajú domov. Ako víťazi musia ale veľmi skoro svoje rodiny znovu opustiť a vydávajú sa na okružnú jazdu po všetkých krajoch. Behom turné Katniss vycíti, že sa ich cesta stáva rozbuškou k novej revolúcii. Na konci turné prezident Snow vyhlasuje prípravy na 75. hry, ktoré rozhodnú o budúcnosti celej totalitnej krajiny. Štátna moc si chce udržať postavenie za každú cenu a neváha pri tom použiť ani tie najzákernejšie prostriedky – zastrašovanie, propagandu či masové popravy. (Viac info)

  • Kimberly Peirce – Carrie

    Detská hviezda Chloë Grace Moretz a Julianne Moore žiaria v novom spracovaní kultového bestselleru Stephena Kinga. Keď sa v ťažko skúšanej študentke Carrie (Moretz), ktorú trápia spolužiaci i príliš zbožná matka (Moore), prebudia telekinetické schopnosti, bude to mať strašné dôsledky! Po nepodarenom žarte na maturitnom plese sa udalosti úplne vymknú kontrole. Hororový vývoj je zrejmý. Teraz si ale môžeme vychutnať dosiaľ neuvedený alternatívny záver, ktorý bol príliš šokujúci pre premietanie v kinách, a viac než hodinu ďalších bonusov zo zákulisia natáčania! (Viac info)

  • Harry Potter 1 – 7

    Najslávnejší kúzelník všetkých čias sa stal naším knižným hrdinom! Okrem toho však nemôžeme zabúdať na rozsiahle prevedenie knižnej ságy do sveta filmu. Niektoré snímky sa podarili viac, iné menej, no Potterovské filmy patria medzi „must have“ každého fanúšika. Teraz si môžeme kúpiť rovno celú kolekciu! Prežijeme znovu Harryho prvé kroky v čarodejnom svete a všetky jeho lásky, straty a súboje so zlom. Skvelou správou je, že hodiny bonusov sprevádzajú každý jeden film. (Viac info)