blog

Filmové tipy: Škandalózne, šokujúce i duši lahodiace filmy prichádzajú!

utorok 6. mája 2014 00:48
Ut 6.05. 2014 00:48

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Martin Scorsese – Vlk z Wallstreet Steelbook

    Martin Scorsese uvádza film, ktorý natočil podľa skutočného príbehu newyorského burzového makléra Jordana Belforta (hrá ho Leonardo DiCaprio). Veľký kinohit teraz konečne prichádza aj do našich obývačiek v podobe blu-ray disku v steelbooku! Na začiaku Jordanovej kariéry stál americký sen, na konci neukojiteľná chamtivosť. Po poctivom vstupe do sveta financií spojenom s obchodovaním bezvýznamných akcií Belfort zisťuje, že divoký koniec 80. rokov praje všetkého schopným. Vďaka svojim schopnostiam si vyslúžil titul Vlk z Wall Street. Jeho kariéru sprevádzala hromada peňazí, zneužitá moc, ženy aj drogy. Nikdy nie je dosť! (Viac info)

  • Brian Percival – Zlodejka kníh

    Film na motívy bestselleru prináša príbeh dievčaťa, ktoré svojim blížnym dokázalo v Nemecku v dobe druhej svetovej vojny zmeniť životy. Keď sa o ňu už jej matka nedokázala sama postarať, Liesel (Sophie Nélisse) sa ujal nemecký manželský pár (Geoffrey Rush a Emily Watson). Napriek tomu, že Liesel prichádza skoro negramotná, jej adoptívny otec ju skoro naučí čítať. Keď sa jej noví rodičia začnú starať i o Maxa (Ben Schnetzer), židovského utečenca skrývajúceho sa pred Hitlerovou armádou, Liesel sa s ním spriatelí. Svet slov a predstavivosti im v neobyčajnej snímke poskytne únik pred udalosťami, ktoré sa okolo nich odohrávajú. (Viac info)

  • Stuart Beattie – Ja, Frankenstein

    Dávka fantastiky a akcie prichádza! Adam (Aaron Eckhart) je bytosť vytvorená doktorom Frankensteinom. I dvesto rokov po svojom šokujúcom zrodení stále chodí po tomto svete. Keď sa Adam náhle ocitne priamo uprostred vojny o osud ľudskosti, zisťuje, že drží v rukách kľúč, ktorý má moc vyhladiť celé ľudstvo. Jeho nebezpečným protivníkom bude Naberius (Bill Nighy), vodca armády mŕtvych. (Viac info)

  • Alex Gibney – Armstrongova lož

    V roku 2009 dostal držiteľ Oscara za najlepší dokument, režisér Alex Gibney, ponuku k natočeniu filmu o návrate Lancea Armstronga k cyklistike. Krátko po tom ale vypukol dopingový škandál a celý projekt skončil v šuplíku. Znovu sa na ňom začalo pracovať až po šokujúcom Armstrongovom priznaní. Film tak zachytáva aj udalosti z roku 2013, keď Armstrong prišiel o sedem titulov víťaza Tour de France, a ponúka strhujúci pohľad do zákulisia odhalenia azda najväčšieho podvodu v histórii športu. (Viac info)

  • Peter Segal – Späť do ringu

    Starí filmoví hrdinovia v súčasnosti zažívajú renesanciu. Rozhodne medzi nimi vyniká Sylvester Stallone, ktorý hrá aj v tomto filme o boxe. Organizátor boxerských stretnutí príde s ponukou, ktorá sa neodmieta – boxeri vo výslužbe sa majú ešte raz postaviť do ringu a vybaviť si to spolu raz a navždy. Bude to posledný, rozhodujúci zápas a v úlohách dlhoročných rivalov exceluje Robert De Niro a spomínaný Sylvester Stallone. (Viac info)

  • Sam Raimi – Cesta do krajiny Oz

    Jedna z najznámejších amerických postáv – Oz – sa vracia! Film zo štúdia Disney vznikol v réžii Sama Raimiho. Príbeh sleduje Oscara Diggsa (James Franco), neznámeho cirkusového kúzelníka pochybných mravov, ktorý sa dostane do Zeme Oz, plnej farieb a života. Oscar má za to, že to je jeho životná šanca, dokým nestretne tri čarodejnice (Mila Kunis, Rachel Weisz a Michelle Williams). Aj keď nerád, musí Oscar postupne preniknúť do problémov, s ktorými sa Zem Oz a jej obyvatelia stretávajú, a čo najrýchlejšie zistiť, kto je dobrý a kto zlý. Na konci ho čaká buď samota a nekonečná hanba, alebo záchrana priateľov a celej krajiny. (Viac info)