blog

Knihobežnícke tituly už precestovali viac ako milión kilometrov!

streda 14. mája 2014 10:03
St 14.05. 2014 10:03

Milión. To je obrovské číslo a od utorka 13. mája 2014 sa do neho zmestia všetky kilometre, ktoré dohromady precestovali knihy zapojené do hry Knihobežník.

Knižky zažili za 4 roky od spustenia tejto hry stovky dobrodružstiev a vycestovali do tých najzaujímavejších končín sveta. 🙂 Podrobný cestopis rekordných titulov nájdete v rebríčku Najviac precestovaných kilometrov. Najtúlavejšie topánky si obula detektívka And then there were none od Agathy Christie (42 909,22 km), ktorá si to namierila do austrálskeho mesta Melbourne a následne do brazílskeho Rio de Janeiro.

Druhú priečku obsadil román Súmrak od Stephenie Meyerovej (31 849,26 km). Kniha sa tiež vybrala k protinožcom, tentokrát do Sydney a odtiaľ naspäť do Bratislavy.

Tretia je Partitura pro srdce, ktorú napísal český autor Zdeňěk Haňka (29 636,85 km). Túto knihu zároveň prečítal rekordný počet čitateľov – presne 31 knihobežníkov. Tí si ju “vymieňali” prevažne na území Slovenska a Českej republiky, ale kniha sa dostala tiež do španielskeho mesta Málaga, zahviezdila v Hollywoode a zdolala aj americký Grand Canyon.

Ale ani o milimeter cesty by sa žiadna kniha neposunula bez snahy každého knihobežníka. Milí knihobežníci, venovali ste čítaniu  svoj voľný čas, knihy s vami cestovali krížom – krážom po svete a nezabudli ste ich uvoľniť pre niekoho ďalšieho. Aj vďaka vám je tento “miliónový míľnik” dôkazom toho, že tento projekt založený na dôvere k ľuďom môže úspešne fungovať. Veľmi nás teší, koľko sa medzi vami našlo takých čitateľov, ktorí prečítanú knihu poslali ďalej a nenechali si ju sami pre seba.

Ďakujeme vám a želáme si, aby vás Knihobežník stále bavil a knihy precestovali ešte desiatky miliónov kilometrov!

Oslávite spolu s nami milión precestovaných kilometrov? Nahrajte si tento obrázok ako titulnú fotku do svojho profilu na Facebooku: