blog

Filmové tipy: Šokujúce pohľady na históriu naprieč rôznymi žánrami

štvrtok 26. júna 2014 00:01
Št 26.06. 2014 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Darren Aronofsky – Noe

    Mnohým z nás by prišlo určite zvláštne robiť akčný film na motívy biblických príbehov. Režisér Darren Aronofsky ale rád šokuje. Tak vznikla snímka, na ktorej sa podieľala plejáda Oscarom ocenených ľudí od filmu. Spomedzi hercov je nutné spomenúť Russella Crowea v hlavnej úlohe, Anthonyho Hopkinsa, Jennifer Connelly a netreba vynechať Emmu Watson. Nadčasový príbeh o božom hneve, odvahe, obeti a nádeji tak prišiel do kín a teraz prichádza aj na DVD! (Viac info)

  • Zack Snyder, Noam Murro – 300 kolekcia

    Film 300: Bitka u Thermopyl preslávil režiséra Zacka Snydera. Graficky svojsky poňatý krvavý príbeh o neskutočnej odvahe a sile Sparťanov pod vedením kráľa Leonidasa (Gerard Butler) si získal divákov po celom svete, a tak s odstupom času prišlo do kín pokračovanie. 300: Vzostup ríše rozpráva o tom, ako sa Gréci po vzore kráľa postavia na odpor Perzskej ríši. O krv a krutosť núdza nebude, Eva Green svoju krutú rolu poňala dokonalo. Vojnou trpí celá krajina a bojová vrava sa presunie aj na vodnú hladinu. Vychutnajme si oba diely pekne spolu v kolekcii. (Viac info)

  • Hra o tróny 3.séria

    Verný pohľad na stredoveké krviprelievanie podáva dramatický seriál Hra o tróny v už tretej sérii. Lannisterovci sa sotva držia na tróne, keď ich naďalej ohrozujú ostatní mocní súperi, ktorí sú často bližšie, než by si kto myslel. Kráľa Severu Robba Starka čaká osudové rozhodnutie, zatiaľčo Mance Nájazdník a jeho nespočetná armáda divokých ľudí za Stenou nezadržateľne pochoduje na juh. Daenerys Targaryen sa za Úzkym morom snaží zhromaždiť vojsko a v nádeji, že konečne získa Železný trón sa chystá spolu so svojimi takmer dospelými drakmi opustiť Essos. Ani táto séria nezaostáva v kvalite za svojimi predchodcami a fanúšikovia autora knižnej predlohy – Georgea R. R. Martina – i všetci ostatní si prídu na svoje! (Viac info)

  • Guillaume Canet – Pokrvné puto

    New York, 1974. Päťdesiatročný Chris, bol práve prepustený za dobré správanie po dlhoročnom väznení za vraždu. Vonku na neho čaká jeho mladší brat Frank, policajt s perspektívnou budúcnosťou. Chris a Frank boli vždy odlišní, ale pokrvné väzby medzi nimi vždy fungovali dokonale a pevne. Chris dostáva šancu k návratu do bežného života. Frank ho ubytováva u seba doma a nachádza mu prácu. Chris už ale nie je schopný žiť normálny život. Opäť sa ocitá na hrane zločinu… (Viac info)

  • Matej Mináč – Všichni moji blízcí

    Príbeh filmu sa odohráva rok pred vypuknutím druhej svetovej vojny, bezprostredne po podpísaní Mníchovskej dohody v roku 1938. Na pozadí historických udalostí sleduje osud židovskej rodiny, ktorá sa vyrovnáva s prichádzajúcimi udalosťami. Autenticita deja je umocnená historickými týždenníkmi a rozhlasovými správami vstupujúcimi do filmu. Tvorcovia si predsavzali akúsi úlohu – priblížiť dnešnému divákovi postavu pána Nicholasa Wintona, ktorého historický veľký čin záchrany židovských detí vo fiktívnom príbehu o rodine Silbersteinových znovu ožíva. (Viac info)

  • Peggy Holmes – Cililing: Pirátska víla

    Víla Cililing k nám tentokrát prichádza priamo zo sveta Petra Pana! Nové dobrodružstvo sleduje cieľavedomú vílu Zarinu, ktorú pohltia čarovné možnosti kúzelného vílieho prášku. Odvážne nápady privedú Zarinu až za pirátmi.
    Cililing s priateľmi sa vydáva ju nájsť a čaká ich boj s pirátmi pod vedením plavčíka Jamesa, ktorý úzko súvisí práve s Petrom Panom. O zábavu, smiech, kúzla a napätie nebude núdza! (Viac info)