blog

Filmové tipy: Veľký návrat populárnych rozprávok

štvrtok 5. júna 2014 00:01
Št 5.06. 2014 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Chris Buck, Jennifer Lee – Ľadové kráľovstvo

    Podľa známej rozprávky Hansa Christiana Andersena sa nebojácna a večne optimistická Anna vydáva na výpravu, aby našla svoju staršiu sestru Elsu, ktorú nič netušiac nahnevala tak, že Elsa zamrazila celé kráľovstvo! Mladá Anna nemá jasný plán, a tak sa čoskoro ocitne bez koňa v strede zamrznutého lesa. Zachvíľu narazí na drsného horala Kristoffa a jeho verného soba Svena. A spoločne potom narazia na ľadovú príšeru, svorku hladných vlkov, vysokú horu, na ktorú možno netreba šplhať a snehuliaka Olafa, ktorý má rád hrejivé objatia. Kráľovstvo je ale bližšie ku skaze, než by si ktokoľvek myslel… Vychutnajme si najziskovejší animák v dejinách a s ním aj hromadu krásnych pesničiek priamo počas filmu. Všetko po slovensky! (Viac info)

  • Jindřich Vodička – Ferda Mravenec 1-6

    180 minút zábavy na troch DVD prináša táto kolekcia príbehov azda najobľúbenejšieho mravca v našich končinách. Ferdo Mravec je taký veselý mravčí chlapík s červenou mašľou, ktorý sa ničoho nezľakne. So všetkým si vie poradiť a ochotne pomáha všetkým priateľom. Je s ním veľa zábavy, ale hlúposť a nespravodlivosť dokáže patrične potrestať. Počas svojich dobrodružstiev stretáva paničku Lienku, chrobáka Truhlíka i uhundraného slimáka s domom na chrbte. Legendárny animovaný seriál sa vracia! (Viac info)

  • Zdeněk Miler – Krtkova dobrodružství 1-5

    Ďalšia kolekcia je naozaj veľká – jej minutáž sa rovná číslu 500! Niet divu, veď ide o ďalšiu animovanú legendu, ktorú poznajú generácie detí. Jednoducho Krtko. Malý milý čierny kamarát prežil s nami množstvo zábavy a je čas, aby sme ju prežili opäť. Kedysi túžil po plátenných nohaviciach, ale dostal oveľa viac – kamarátov myšku, zajaca, žabku či ježka. A s nimi prežil veľa zábavy. Výtvarník a režisér Zdeněk Miler vytvoril celú sériu s veľkou láskou a jeho odkaz znie dodnes. (Viac info)

  • Lubomír Beneš – Pat a Mat

    6 DVD, 360 minút. Áno, aj táto kolekcia za to stojí. Ide totiž o ďalšiu sériu príbehov notoricky známej dvojice kutilov. Nie sú moc šikovní, ale elán a nadšenie pre prácu im nechýbajú a do všetkého sa vrhajú po hlave (niekedy doslova). A keď už sa všetko zdá márne a stratené, nikdy sa nevzdajú. Jeden kamarát vždy podrží druhého a prinesie riešenie, ktoré daný problém bravúrne a vtipne vyrieši. A nás to zakaždým rozosmeje. Nech žije Pat a Mat! (Viac info)

  • Miloš Macourek, Adolf Born, Jaroslav Doubrava – Mach a Šebestová

    Ďalej tu máme úsmevný seriál o žiakoch III. B. Majú psíka Jonatána a kúzelné slúchadlo! Mach a Šebestová, obľúbení kamaráti taktiež patria medzi najpopulárnejšie seriálové postavičky nášho detstva. Keď v tráve našli kúzelné slúchadlo z telefónu, zistili, že im splní akékoľvek prianie. A potom už prežívali jedno dobrodružstvo za druhým. Na 3 DVD si pozrieme série Mach a Šebestová, Mach a Šebestová na cestách a Mach a Šebestová na prázdninách. (Viac info)

  • Byron Howard, Nathan Greno – Na vlásku

    DISNEYovská rozprávka opäť na scéne! Treba inovovať, povedali si asi tvorcovia a dodali zaujímavú novú zápletku jednému z najznámejších príbehov na dobrú noc. Celá rodina (a to doslovne – nielen deti, ale aj tínedžeri či rodičia) bude napätím visieť na vlásku a netrpezlivo sledovať, ako sa to všetko vyvinie. A zábava či láska – o tie núdza tiež nebude. (Viac info)