blog

Menej známe filmy môžu byť osudovo príťažlivé!

piatok 13. júna 2014 00:01
Pi 13.06. 2014 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Peter Berg – Na život a na smrť

    Členovia amerických zvláštnych jednotiek SEAL sú najlepší vojaci na svete: fyzicky zdatní a psychicky odolní takmer za hranice ľudských možností. V noci z 27. na 28. júna 2005 sú štyria členovia elitnej jednotky vysadení helikoptérou v afghánskych horách. Úlohou operácie je na základni Talibanu zneškodniť veliteľa, ktorý naposledy dal zabiť 20 mariňákov. Hneď na začiatku sa ale dostaví nečakaný problém. SEAL-ovia narazia na miestneho mladého pastiera a vojaci razom stoja pred morálnou dilemou: zabiť dieťa alebo ho pustiť a riskovať prezradenie? Rozhodnú sa pre druhú možnosť. V krátkej chvíli čelia obrovskej presile po zuby ozbrojených Talibancov… Tu začína boj ich života. (Viac info)

  • Fjodor Bondarčuk – Stalingrad

    Skupina odhodlaných ruských vojakov sa uprostred legendárneho zničeného mesta zo všetkých síl snaží ubrániť strategickú budovu pred nemilosrdnou nemeckou armádou. Počas obliehania vzniká medzi vojakmi a mladou ruskou ženou, ktorá v dome žila a teraz prežíva, nečakané puto. Kombinácia napínavých bojových scén s ľudskou drámou mieša filmový koktail tak ako pohľady na ruských vojakov, niekoľko ostávajúcich civilistov a na nemeckých okupantov. Nezvyčajná je i spolupráca modernej americkej a ruskej kinematografie. Pripomeňme si bitku, ktorá zmenila priebeh druhej svetovej vojny! (Viac info)

  • Justin Chadwick – Mandela: Dlhá cesta ku slobode

    Čím všetkým si musel Nelson Mandela prejsť, kým sa mu podarilo poraziť tvrdý rasistický režim Južnej Afriky? Snímka vznikla na motívy autobiografie tohto slávneho juhoafrického prezidenta. Zachytáva jeho mladosť, obdobie školskej dochádzky, dospievanie. A potom sa pozerá na dlhých 27 rokov jeho väznenia pred tým, než sa stal prezidentom bojujúcim za obnovu do tej doby rasovo segregovanej spoločnosti. Film získal až 3 nominácie na prestížne ocenenie Zlatý Glóbus! (Viac info)

  • Stefan Ruzowitzky – Chladnokrvný

    Súrodenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) sú na úteku z kasína, ktoré vylúpili. V opojení úspechom sa im ale stane nehoda. Ich auto sa prevráti uprostred snežnej pustatiny. Tu sa Addison od sestry oddelí a každý ide svojou cestou. Vysilenú Lizy nájde bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), ktorý sa vracia domov osláviť Deň vďakyvzdania. Práve tam sa následne obaja súrodenci znovu stretávajú. Addison rozpúta hotové peklo. (Viac info)

  • Wayne Wang – Čínsky zverokruh

    Veľmi dlho sme tu nemali film s notoricky známym Jackiem Chanom. Treba to napraviť! Hľadač pokladov, známy pod menom Ázijský jastrab (Jackie Chan), sa vydáva po stopách artefaktov, ktoré boli v 19. Storočí ulúpené zo Starého letného paláca. Jeho pátranie po dvanástich bronzových hlavách symbolizujúcich dvanásť znamení čínskeho zverokruhu ho zavedie do najrôznejších svetových kútov, od francúzskych viníc až na svahy aktívnej sopky. Jastrab sa, pochopiteľne, nezastaví pred ničím, čo by mu pri plnení úlohy stálo v ceste. Aj keď je komickou figúrkou, svojich protivníkov odstraší bojovo-tanečnými kreáciami zapájajúcimi všetky okolité predmety. Jackie je späť presne tak, ako ho máme radi. (Viac info)

  • Klay Hall – Lietadlá

    Z oblačných výšin sveta filmu Autá prilietajú Lietadlá, animovaná komediálne-dobrodružná snímka nabitá akciou i nehou. Drobné lietadlo s veľkým srdcom sníva o tom, že sa zúčastní najúžasnejšieho leteckého závodu okolo sveta. V ceste mu stojí len niekoľko možno celkom nezanedbateľných problémov – jeho konštrukcia nie je vhodná na závody a okrem toho má aj strach z výšok. Na jeho ceste ho čaká veľa priateľov, nepriateľov a aj veľkých skúšok odvahy! (Viac info)