blog

Filmové tipy: Skvelé filmy vychádzajú aj v lete!

piatok 25. júla 2014 00:01
Pi 25.07. 2014 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Wes Anderson – Grandhotel Budapešť

    Pán Gustave H., legendárny a svojrázny správca presláveného hotelu v období medzi svetovými vojnami, zamestnáva mladého asistenta Zera. Staneme sa svedkami ich podivuhodných životných príhod. Smrť starej ženy ich dovedie ku krádeži, väzeniu, plánovaniu úteku i k zúrivej bitke o ohromné rodinné bohatstvo. Všetko sa bude diať vo svete, ktorý sa mení bleskovou rýchlosťou. I v tomto pomätenom a nebezpečnom svete ale ľudia môžu ostať ľuďmi. (Viac info)

  • Anthony Russo, Joe Russo – Captain America: Zimný vojak

    Po katastrofických udalostiach, ktoré prežili superhrdinovia jednotky Avengers v New Yorku, žije Steve Rogers (Kapitán Amerika) pokojne v ústraní vo Washingtone. Snaží sa prispôsobiť modernému svetu.
    Keď ale dôjde k napadnutiu Nicka Furyho z organizácie S.H.I.E.L.D, musí sa Kapitán znovu zamotať do siete intríg, ktoré zužujú celý svet. Spiknutie i vzájomná nedôvera sa prehlbujú a Kapitán, Black Widow a nový spojenec – Falcon musia spojiť svoje sily, aby mohli poraziť zatiaľ najzákernejšiu a najsilnejšiu zbraň odvekého nepriateľa – Winter Soldiera. (Viac info)

  • Spike Jonze – Ona

    Film Ona sa odohráva v Los Angeles v neďalekej budúcnosti. Theodore Twombly je komplikovaný a citlivý muž, ktorý sa živí písaním dojemných a osobných listov pre druhých. So zlomeným srdcom sa po ukončení dlhoročného vzťahu začne zaujímať o nový, pokročilý operačný systém, o ktorom jeho výrobca tvrdí, že predstavuje úplne unikátnu a intuitívnu bytosť. Po jeho inštalácii sa Theodore zoznamuje so Samanthou, umelou inteligenciou s milým ženským hlasom, ktorá je múdra, citlivá a nečakane vtipná. Jej potreby a požiadavky časom rastú spoločne s tými jeho a vzájomné priateľstvo sa mení na skutočnú lásku. (Viac info)

  • McG – 3 dni na zabitie

    Ethan Renner celý život pracoval ako agent tajnej služby. Bol jeden z najlepších. Teraz sa rozhodol skončiť a venovať sa tomu, čo kvôli práci musel odsúvať na vedľajšiu koľaj – svojej rodine. Vždy sa totiž dokázal efektívnejšie postarať o nebezpečných zločincov než o svoju dcéru. Jeho manželka Christine odchádza pracovne do Londýna a Ethan má po prvý raz sám na starosť svoju dospievajúcu dcéru Zoey. Netuší ale, že bývalý zamestnanec s ním má iné plány… V stávke je osud sveta aj Ethanov život. A tak má Ethan tri dni na to, aby zneškodnil teroristickú organizáciu a zároveň sa osvedčil ako dokonalý a starostlivý otec. (Viac info)

  • Zdeněk Tyc – Ako nikdy

    Vladimír Holas umiera. Je to maliar, sochár a pedagóg okresného významu. Namaľoval nespočet krásnych obrazov – ale nie tak skvelých, ako si prial. Nebol v strane, nebol vo Zväze výtvarných umelcov, nezapredal sa minulému režimu. Dom v krásnej krajine je jeho posledné útočište, smrť je nevyhnutná a on nechce umrieť v odcudzenej nemocnici. A tak sa začína jeho posledný príbeh s dvojicou žien. (Viac info)

  • Jon M. Chu – Justin Bieber’s Believe

    Teenageri ho milujú. Dospelí ho neznášajú. Kontroverzný spevák, skladateľ a jedna z najväčších popových hviezd súčasnosti, Justin Bieber, rozhodne vie vzbudzovať silné emócie. Jeho talent a obrovská vášeň pre hudbu sú ale nespochybniteľné. V septembri 2012 vyrazil Justin Bieber na ročné svetové turné Believe, ktoré zahŕňalo 162 koncertných vystúpení v Severnej i Južnej Amerike, Európe, Ázii, Afrike a Austrálii. Väčšina koncertov v Amerike bola beznádejne vypredaná behom 1 hodiny, vstupenky na jeho show v Madison Square Garden zmizli za 22 sekúnd. Na časť turné Bieber prizval režiséra Jona Chu a tak vznikol tento unikátny film zo zákulisia koncertov i spevákovej kariéry. (Viac info)