blog

Príďte nás navštíviť do literárneho stanu Martinus.sk na Bažant Pohode! :-)

štvrtok 10. júla 2014 00:01
Št 10.07. 2014 00:01

Už dnes, vo štvrtok 10.7.2014 sa otvárajú brány festivalu Bažant Pohoda, kde pre vás chystáme oázu dobrých kníh, zaujímavých autorov a skvelého čítania! V spolupráci s občianskym združením Literárny klub sme zostavili program plný mien, ktoré vás určite zaujmú. Naše pozvanie prijali autori ako Etgar Keret, Milan Lasica, Radka Denemarková či Dušan Mitana a mnohí ďalší! Okrem toho na vás čaká špeciálny literárny kvíz so súťažou. V kníhkupectve nájdete výborné knižky a ku každému nákupu dostanete špeciálnu festivalovú tašku.

Celý program Literárneho stanu Martinus.sk nájdete priamo TU a už na prvý pohľad určite vidíte, že popri ňom bude ťažké stihnúť aj nejakú tú hudbu! 🙂

Štvrtok to bude cirkus! Literárny! 🙂

Vo štvrtok začíname o ôsmej, aby ste si stihli postaviť stany, zvítať sa s kamarátmi a zistiť polohu dôležitých orientačných bodov (stánok vinárstva a pod.). Takže začiatok síce “až” o ôsmej, ale hneď vo veľkom štýle! Kali Bagala opäť otvorí brány svojho slávneho literáneho cirkusu, v ktorom sa hneď prvý večer vystriedajú samé zaujímavé mená – Márius Kopcay, Víťo Staviarsky, Tomáš Ulej, Laco Kerata, Marek Vadas, Agda Bavi Pain, Jozef Ignác Bajza a priestor dostanú aj herci VŠMÚ a výtvarní hostia. Rozhodne by ste mali prísť aj vy!

Tajomný hosť a samé dobré mená, to je piatok. 

V piatok vás už vôbec šetriť nebudeme! Začneme pokračovaním Literárneho cirkusu, na ktorý nadviaže Generator x_2 a potom privítame vzácneho hosťa, ktorého určite nemusíme predstavovať – Milana Lasicu. Kolotoč zaujímavých osobností už pobeží naplno a nemá zmysel opisovať celý program, preto vás len chceme upozorniť na niektoré mená ako Radka Denemarková, Eva Turnová, ale aj na záhadného Jaza, ktorý príde porozprávať o tom, ako vznikli a stali sa fenoménom Opráski sčeskí historje.

Sobotná návšteva až z Izraela

Zo sobotného programu treba určite vypichnúť jedného z najlepších izraelských autorov súčasnosti Etgara Kereta, ktorého v slovenčine vydáva vydavateľstvo Artforum (vďaka!). Stretnúť spisovateľskú špičku budete môcť celý deň. Veď program otvára Dušan Mitana a predstavia sa nám aj finalisti prestížnej ceny Anasoft litera. Zabudnúť by sme nemali ani na finalistov Martinus Ceny Fantázie a každý, kto niekedy zažil prednášku Viliama Dobiáša vie, že si ju nemôže nechať ujsť ani tu.

V programe toho samozrejme nájdete oveľa, oveľa viac a preto naozaj odporúčame pozrieť si ho TU. No a samozrejme potom spraviť to najdôležitejšie – navštíviť náš Literárny stan Martinus.sk na festivale Bažant Pohoda 2014! Tešíme sa na vás! 🙂

Tisíce autorov. Jeden literárny stan. 

Váš Martinus.sk