blog

Dvojposchodový Martinus+Foxford na Obchodnej už onedlho!

streda 16. júla 2014 11:25
St 16.07. 2014 11:25

Milí Martinusáci,

už dlho, predlho pracujeme pre vás na jednom projekte, ktorý nás veľmi teší. Aj keď našu vlajkovú loď, kníhkupectvo na Obchodnej v Bratislave, sme otvorili len pred necelými tromi rokmi, už ho prerábame. Za tie tri roky sa Martinus stal miestom, kde sa stretávajú úžasní ľudia s nepreberným množstvom príbehov ukrytých v knihách, starí i noví priatelia pri šálkach kávy, zaujímaví hostia na našich besedách. Miestom, kde sa my stretávame s vami. Už v auguste to všetko však chceme posunúť ešte vyššie. Aj na druhé poschodie.

Zo všetkých síl sa snažíme pripraviť vám to najúžasnejšie kníhkupectvo, v ktorom sa vám zastaví čas a otvorí úplne iný svet. Budete môcť hodiny objavovať najrôznejšie príbehy. Započúvať sa do tónov klavíra alebo ho sami svojimi rukami rozozvučať. Počúvať zaujímavých hostí na pravidelných besedách v ešte príjemnejšom prostredí. Zvaliť sa do jedného z mnohých miest na sedenie a len tak si čítať svoju obľúbenú knihu. Debatovať s priateľmi v novej, oveľa väčšej kaviarni Foxford, tematicky venovanej kníhtlači a kreatívnym ľuďom. Otvoriť si notebook, chytiť rýchlu WiFi a pracovať na tom, čo vás baví. Ochutnávať výnimočné koláče a limonády, ktoré pre vás budeme pripravovať my sami. Dať si rýchly obed i rozvláčny podvečer pri skvelej káve či víne. A to všetko na dvoch poschodiach, v obklopení vyše 100.000 kníh.

Tento náš sen sa v tieto dni mení na skutočnosť. Nesmelo dúfame, že nám odpustíte občasný nekomfort pri návšteve nášho kníhkupectva najbližšie týždne, i dočasne chýbajúcu kaviareň. (Ak chcete ochutnať Foxford už teraz, ste srdečne vítaní vo Foxforde na Laurinskej, pár minút od Martinusu na Obchodnej.) V niektoré dni budeme musieť mať niekoľko hodín zatvorené, pretože prerábka si vyžaduje aj veľmi hlučné práce. Robíme však všetko pre to, aby sme mohli brány nášho nového sveta otvoriť pre vás čo najskôr a nakoniec to celé stálo za to. Už teraz sa na vás tešíme!

Váš Martinus.sk