blog

Filmové tipy: Filmové návraty do divočiny

streda 6. augusta 2014 09:38
St 6.08. 2014 09:38

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Joe Johnston, Anthony Russo, Joe Russo – Kapitán Amerika kolekcia

    Kolekcia obidvoch filmov o Kapitánovi rozhodne stojí za zmienku! Steve Rogers nebol vždy Kapitán Amerika. Bol aj chatrným mladíkom, ktorý si nedostatok svalovej sily kompenzoval veľkou odvahou a húževnatosťou. Práve to mu pomohlo na ceste stať sa superhrdinom. Temná organizácia Hydra ale nezaháľala, jej chápadlá oblapili celú Európu a Kapitánov príbeh nedospel k najlepšiemu koncu. Nacisti medzičasom padli, no Hydra v tieňoch chystala prekvapenie, ktoré raz možno pohltí nielen Európu, ale celý svet. Našťastie sa Kapitán vrátil a Hydre sa postaví. Malý dodatok – druhý film o Kapitánovi je podľa kritikov i divákov jedna z najlepších komiksoviek vôbec! (Viac info)

  • Carlos Saldanha – Rio 2 3D

    Divočina plná humoru sa vracia na blu-ray! Obľúbený animák pokračuje vo svetle pestrých farieb a hudby. Po karnevale v Riu sa dostaneme do Amazónie. Hlavný hrdina, modrý papagáj Blu a jeho milovaná Jewel už nie sú sami. Na svet priviedli troch hravých potomkov a vydávajú sa na výlet za ďalšou rodinou. Zatiaľčo sa Blu snaží zapadnúť do nového prostredia divokej džungle, prenasleduje ho podlý Nigel túžiaci po pomste. Ale na scénu nastupuje ešte jeden hrôzostrašnejší protivník – Bluov svokor! (Viac info)

  • Jaume Collet-Serra – Non-Stop

    Liam Neeson si v tomto thrilleri zahral vzdušného šerifa Billa Marksa zodpovedného za bezpečnosť cestujúcich. Marks behom medzikontinentálneho letu z New Yorku do Londýna dostane niekoľko šifrovaných správ, v ktorých vydierač po leteckej spoločnosti požaduje 150 miliónov dolárov. Ak peniaze nedostane, každých dvadsať minút na palube zomrie jeden z pasažierov. Súkromné problémy ale zbavili Marksa akejkoľvek túžby po hrdinstve, ktoré sa od neho vyžaduje. Tento let ale veľa zmení. Čaká nás nervy trhajúca hra mačky s myšou! (Viac info)

  • Jalil Lespert – Yves Saint Laurent

    Aký bol? Originálny, provokatívny, výstredný, inšpiratívny. A tiež plachý, samotársky, nevyrovnaný, uzavretý. Yves Saint Laurent. Toto je jeho príbeh. Yves odchádza ako sedemnásťročný do Paríža a stáva sa spolupracovníkom Christiana Diora. V novembri 1957 je vo veku iba 21 rokov požiadaný, aby dohliadal nad módnym domom. Laurent sa tak stáva novým umeleckým riaditeľom a vzápätí predstavuje svoju prvú módnu kolekciu. Tá sa stáva okamžitým hitom. Počas módnej prehliadky sa zoznamuje s Pierrom Bergém, svojou budúcou láskou a životným i obchodným partnerom. Laurent ale skoro na to trpí depresiami, opája sa alkoholom a drogami. Aký mal teda skutočný život? (Viac info)

  • David Lickley – Návrat do divočiny

    Morgan Freeman nás ako rozprávač prevedie týmto dobrodružným dokumentom. Uvidíme dojemný príbeh lásky, oddanosti a pozoruhodného puta medzi človekom a zvieraťom. Prenesieme sa do bujného pralesa na Borneu za svetovo uznávanou primatologičkou Dr. Biruté Mary Galdikas a na nehostinnú kenskú savanu za slávnou odborníčkou na slony Dr. Daphne M. Shledrick. Staneme sa svedkami toho, ako ich tímy zachraňujú, liečia a vracajú tieto úžasné zvieratá späť do voľnej prírody. Blu-ray kvalita poskytne neuveriteľné zábery pestrosti života z rôznych kútov našej planéty. (Viac info)

  • Peggy Holmes – Zvonilka a piráti

    Víla Zvonilka k nám tentokrát prichádza priamo zo sveta Petra Pana! Nové dobrodružstvo sleduje cieľavedomú vílu Zarinu, ktorú pohltia čarovné možnosti kúzelného vílieho prášku. Odvážne nápady privedú Zarinu až za pirátmi. Zvonilka s priateľmi sa vydáva ju nájsť a čaká ich boj s pirátmi pod vedením plavčíka Jamesa, ktorý úzko súvisí práve s Petrom Panom. O zábavu, smiech, kúzla a napätie nebude núdza! (Viac info)