blog

Filmové tipy: Vo svete filmu nastal čas poriadne to rozbaliť!

streda 10. septembra 2014 09:03
St 10.09. 2014 09:03

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Marc Webb – Amazing spider Man 2

    Byť Spidermanom (Andrew Garfield) je skvelé. Peter Parker sa v maske Spidermana len tak preháňa medzi mrakodrapmi, užíva si popularitu a zo zločincov, ktorých chytá, si rád robí posmešky. Popri tom všetkom nie je však úplne najľahšie tráviť čas s Gwen (Emma Stone), zvlášť, keď si Peter vyčíta udalosti z predošlého filmu, ktoré život jeho lásky veľmi poznačili. Všetko sa mu zrazu začína komplikovať – Gwen takýto vzťah už nebaví, do mesta sa vracia jeho starý kamarát Harry Osborn, ktorému zomiera otec . Navyše sa z ničoho nič na zločineckej scéne New Yorku objavuje nový zjav – Electro (Jamie Foxx). Aby toho nebolo málo, Peter začne znovu vŕtať do minulosti svojich rodičov. Tragédia je na spadnutie. Aj keď bol film prijatý rozpačito a celý dej je podaný akosi urýchlene, tržby v kinách boli vysoké. Vychutnajme si ho teda aj na DVD! (Viac info)

  • Neil Burger – Divergence

    Tento kúsok je strhujúci a akciou nabitý film, ktorý sa odohráva vo vymyslenom svete. Ľudia sú tu rozdelení do frakcií na základe svojich vlastností. Mladé dievča menom Tris Prior (Shailene Woodley) ale do žiadnej škatuľky nezapadá. Je divergentná. Keď Tris zistí, že vodkyňa frakcie (Kate Winslet) plánuje zničiť všetkých jej podobných, musí sa spoľahnúť na pomoc tajomného Tobiasa (Theo James). Čas sa neúprosne kráti a oni musia spoločne odhaliť, aké nebezpečenstvo divergentní predstavujú pre ostatných. Film vznikol na motívy série knižných bestsellerov autorky Veroniky Roth. (Viac info)

  • Philipp Stölzl – Ranhojič

    Aj tento film pochádza z knižnej predlohy. Ranhojič sa odohráva v 11. storočí. V Európe vládne temný stredovek a jedinou lekársku starostlivosť zaisťujú potulní ranhojiči. Mladý Rob Cole má veľmi zvláštnu schopnosť: je schopný vycítiť, keď má niekto zomrieť. Po smrti oboch rodičov sa ho ujíma práve jeden z potulných ranhojičov a behom spoločných ciest sa z Roba stáva jeho učeň. Túžba po poznaní ženie Roba z malej anglickej dediny až do ďalekej Perzie. Snaží sa nastúpiť do lekárskej školy slávneho učenca Avicenu a musí preto zatajiť svoje kresťanstvo. Znovu a znovu riskuje takmer všetko a jeho cestu mu skríži aj láska a vojna. (Viac info)

  • Robert Sedláček – Dědictví aneb Kurva se neříká

    Niekoľko filmových titulov z československej dielne sa stalo legendami, ktoré dodnes nachádzajú odozvu naprieč generáciami divákov. Jedným z týchto filmov je aj Dědictví. Je úplne zrejmé, že pokračovanie k takejto legendárnej snímke by natočil len odvážny blázon, ziskuchtivý producent alebo nostalgicky sa cítiaci nadšenec. Nech je ako chce, pokračovanie naozaj vzniklo. Predchodcovi sa nevyrovnalo, no mnohých istotne zaujalo. Príbeh je nasledovný. Vlastička umrela. Teraz je opäť Bohuš sám. A smutný. Po siedmych rokoch sa zase napije. A bude to jazda, počas ktorej sa bláznivo zamiluje do herečky, skoro sa stane filmovým producentom a majiteľom zámku. Legenda ožíva, pozrime sa na to! (Viac info)

  • Matthew Amos – Violetta Koncert

    Absolventi Štúdia 21, Violetta, León, Diego a všetci ostatní, sa zišli na javisku Mediolanum Forum v talianskom Miláne, aby naživo predviedli nezabudnuteľné vystúpenie. Vychutnajme si naživo úspešné piesne od najväčších hviezd seriálového hitu TV stanice Disney Channel – Violetta. Okrem kompletného koncertu uvidíme i to, čo sa deje počas natáčania v zákulisí. Odhalia sa nám emócie, ktoré vládnu pred vystúpením, zatiaľčo sa protagonisti chystajú vstúpiť na scénu. Tiež budeme môcť vidieť, ako trávia svoj voľný čas. (Viac info)

  • Rob Minkoff – Dobrodružstvá pána Peabodyho a Shermana

    Pán Peabody je geniálny ako Einstein, vtipný ako Oscar Wilde, odvážny ako Indiana Jones a má dedukčné schopnosti Sherlocka Holmesa. Je tiež celebritou svetového formátu, držiteľom Nobelovej ceny a olympijským víťazom. A ešte k tomu je to pes. Rozhodol sa adoptovať malého chlapca Shermana, ktorého vychováva tak, ako najlepšie vie. Zdá sa ale, že je to snáď jediná vec, ktorá mu tak úplne nejde. Sherman je totiž veľmi zvedavý a úprimný, vďaka čomu sa často dostáva do rôzne veľkých malérov. Jedného dňa Sherman potajomky vezme svoju spolužiačku Penny na prechádzku strojom na cestovanie v čase, ktorý pán Peabody zostrojil. Samozrejme sa veci tak trochu skomplikujú a pán Peabody musí utekať na pomoc a zachrániť deti skôr, než sa navždy zmení minulosť, prítomnosť i budúcnosť. Stretneme veľa historických postáv a spolu s hrdinami zažijeme poriadne napínavé dobrodružstvo! (Viac info)