blog

Filmové tipy: Zažite cenové šialenstvo a kúpou filmu súťažte o 3D Blu-ray prehrávač!

streda 17. septembra 2014 00:49
St 17.09. 2014 00:49

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Quentin Tarantino – Nehanební bastardi

    Shosannu Dreyfus (Mélanie Laurent) v Nemcami okupovanom Francúzsku, sledujeme počas toho, ako pred jej očami nacistický dôstojník Hans Landa (Christoph Waltz) dal vyvraždiť jej rodinu. Shosanna so šťastím uniká do Paríža a ukrýva sa tu pod novou identitou majiteľky kina. Na inom mieste v Európe sa pod vedením poručíka Alda Rainea (Brad Pitt) formuje skupina židovských vojakov s cieľom nemilosrdne pomstiť činy nacistov a šíriť medzi nimi strach. K Aldovým “bastardom”, ako si sami hovoria, sa pridáva i nemecká herečka a britská tajná agentka Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), ktorá má za úlohu zvrhnúť vedúcich členov Tretej ríše. A v šere premietacej kabíny zatiaľ Shosanna spriada vlastný plán odplaty… (Viac info)

  • Roger Spottiswoode – Šiesty deň

    Vďaka technológii klonovania sa stal svet neďalekej budúcnosti rajom na Zemi. Smrteľné choroby prestali existovať, váš nový pes môže byť navrhnutý tak, aby farebne ladil s pohovkou. Aby sa vedecký pokrok ako už toľkokrát v histórii neobrátil proti ľudstvu, upravuje pravidlá klonovania prísny Zákon šiesteho dňa, pomenovaný podľa Starého Zákona. Práve na šiesty deň od počiatku sveta stvoril Boh človeka… Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) sa jedného večera vráti domov a zistí, že na jeho mieste uprostred milovanej rodiny sa ocitol dokonalý dvojník, do najmenšieho detailu zhodný s originálom. Skôr než sa vojnový veterán stačí spamätať z priamej konfrontácie s klonom, ktorého existencia je vylúčená Zákonom šiesteho dňa, musí čeliť vražednému útoku neľudsky dokonalých zabijakov. Kto a prečo môže mať záujem na smrti bezvýznamného pilota? Veľká bitka začína! (Viac info)

  • David Mallet – Cats

    Show, ktorá zmenila tvár moderného muzikálu, prichádza v nadštandardnej kvalite na blu-ray! Tento svetoznámy muzikál skladateľa Andrewa Lloyda Webbera po prvý raz učaroval divákom na West Ende v roku 1981. Pieseň Memory sa ihneď stala hitom, celý muzikál lámal jeden rekord za druhým. Na tomto disku sa nachádza výnimočná edícia s hviezdnym obsadením v čele s Elaine Paige a Sirom Johnom Millsom, s dych berúcim obrazovým spracovaním a digitálnym zvukom osemdesiatčlenného orchestru. Nechajme sa zaviesť hlboko do tajomného sveta Cats. (Viac info)

  • Terry Jones, Terry Gilliam – Monty Pythonov zmysel života

    Všetkých šesť šialených Pythonov je späť s ich najbláznivejším dobrodružstvom! John Cleese, Graham Chapman, Terry Jones, Eric Idle, Terry Gilliam a Michael Palin sa vracajú, aby vysvetlili Zmysel života. Nehanbliví Briti ponúkajú porciu ako obvykle podarených skečov týkajúcich sa častí i funkcií tela, vojny, zázraku zrodenia a naviac odhalia, čo na nás čaká v nebi. Nič im nie je sväté! Keď ich uvidíme v akcií, náš pohľad na život sa raz a navždy zmení! (Viac info)

  • Norman Jewison – Jesus Christ Superstar (1973)

    Strhujúca filmová verzia rockovej opery autorskej dvojice Tim Rice – Andrew Lloyd Webber veľkolepým spôsobom rozprava príbeh posledných siedmych dní Ježiša Krista (Ted Neeley). Producent a režisér Norman Jewison celý film natáčal priamo v Izraeli a vytvoril vizuálne majstrovské dielo s nezabudnuteľnými piesňami. Legendárna klasika, ktorá bola nominovaná na niekoľko Zlatých glóbusov vrátane ceny pre najlepší film, je teraz dostupná v skvelom vysokom rozlíšení na disku Blu-ray. (Viac info)

  • Chris Renaud, Kyle Balda – Lorax

    Čo je to za svet, vo ktorom už nie je ani kúsok živej prírody? Je to mestečko, v ktorom žije dvanásťročný Ted. Všetko je tu náramne umelé, vrátane zvierat, kvetov a stromov, u ktorých si môžete diaľkovým ovládačom nastaviť jarnú, letnú, jesennú, zimnú a disco variantu. Komu by sa chcelo von, za vysokú hradbu mesta, ktorú strážia muži pána O´Hareho, miestneho vládcu? Všetci si na taký život zvykli a väčšina z nich už dávno zabudla, ako vyzerá skutočná príroda. Nepríde im divné, že čerstvý vzduch sa predáva v pet fľaškách. Lenže Tedova láska Audrey, ako nevyliečiteľná romantická duša, túži po skutočnom strome a niekto vie, kde ho nájsť… (Viac info)