blog

Knižné tipy: Septembrové knižné hity sú tu!

pondelok 8. septembra 2014 11:49
Po 8.09. 2014 11:49

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Karin Fossum – Kto sa bojí vlka

    Karin Fossum je späť! Už tretíkrát si budeme môcť vychutnať skvelú detektívku z pera  tejto obľúbenej nórskej autorky. Za knihu Kto sa bojí vlka získala dokonca Cenu nórskych kníhkupcov za najlepší nórsky román roka, takže sa naozaj máme na čo tešiť. Prípad, v ktorom sa bude tentoraz venovať úteku svojrázneho Errkiho z blázninca, má priam až nádych čiernej grotesky. V prvom rade to však bude stále čistokrvná severská detektívka tak, ako to máme radi.  (Viac info)

  • Cilla Börjlind, Rolf Börjlind – Tretí hlas

    No áno, opäť detetkívka. A opäť nepriame pokračovanie. Tentoraz minuloročného hitu Skočný príliv, v ktorom sme spoznali dvojicu vyšetrovateľov Toma Stiltona a Oliviu Rönningovú. Tentoraz sa pustia do vyšetrovania dvoch vrážd, ktoré spolu zdanlivo vôbec nesúvisia. Rýchlo však pochopia, že je všetko inak a oni budú musieť opäť spojiť svoje sily. (Viac info)

  • Chrisann Brennanová – Steve Jobs – můj život, má láska, mé prokletí

    Steve Jobs. Je  potrebné povedať viac? Vizionár, génius, ale aj cholerik a šéf, ktorého praktiky hraničili s tyraniou. Človek, ktorý postavil zákaznícku skúsenosť na piedestál svojej značky, ale zároveň aj človek, ktorý opustil svoju manželku počas tehotenstva a zaprel svoje dieťa. Jeho autorizovaný životopis bol skvelý, ale skutočnú tvár Steva Jobsa spoznáte až v spomienkach jeho bývalej priateľky a matky jeho prvého dieťaťa Chrisann Brennanovej. (Viac info)

  • Milan Daněk – Ti, kteří utíkají pěšky

    Len ťažko by ste hľadali bežca, ktorí nečítal kultovú knihu o tomto nádherom športe Stvorení pre beh. Milióny nadšených čitateľov sa dozvedelo o tajomnom kmeni mexických Indiánov, ktorí dokážu prekonať behom zdanlivo nemožné vzdialenosti. A teraz sa český autor Milan Daněk rozhodol vydať do nehostinných mexických kaňonov, kde už celé desaťročia zúria drogové vojny, ale kde zároveň žijú slávni Tarahumarovia – bežci, akí vo svete nemajú páru.   (Viac info)

  • Anne McCaffreyová – Obloha nad Pernem

    Jedna z posledných kníh slávnej fantasy série Drakeni z Pernu je tu! Ak vám tento svet nie je známy, asi by ste sa mali poobzerať po predchádzajúcich dieloch, čaká vás množstvo výborného a napínavého čítania. A my ostatní, fanúšikovia drakov, Pernu a Lessy (samozrejme!) si môžeme vychutnať príbeh, v ktorom po prvýkrát nepredstavuje Krvavica žiadnu hrozbu. A ani už nikdy nebude. Čo však majú robiť draci v novom svete, kde ich pôvodná úloha pominula? Nebudú už zbytoční? Ako sa však veľmi rýchlo ukáže, to im ani zďaleka nehrozí. Ďalšia nepredvídateľná hrozba sa totiž blíži. (Viac info)