blog

Bibliotéka – jeseň v znamení kníh

utorok 21. októbra 2014 00:01
Ut 21.10. 2014 00:01

Hoci mesiacom knihy je marec, milovníci kníh nám určite dajú za pravdu, že skracujúce sa dni, stromy hrajúce všetkými farbami a ranné hmly priam zvádzajú k tomu, aby sme sa začítali do voňavej knižky a vychutnali si príjemné chvíle. Jeseň v spoločnosti kníh, to je Bibliotéka. Knižný veľtrh v Inchebe od 6. do 9. novembra vás prenesie do sveta, kde zabudnete na ostatné starosti. Už tradične si budete môcť vybrať z bohatej ponuky kníh od množstva vystavovateľov, stretnúť sa so svojimi obľúbenými autormi a vychutnať si atraktívny sprievodný program plný prezentácií knižných noviniek a zaujímavých diskusií.

Nielen čítanie, ale aj varenie!

Na Bibliotéke sa však nebude len čítať, ale aj variť. Na pódiu „Čítame s chuťou“ sa predstavia autori kuchárskych kníh, ktorí ukážu čo-to zo svojich kulinárskych schopností. Inšpirujte sa receptami Lenky Šoóšovej, Barbory Rakovskej, Roba Pappa, herca Braňa Deáka, poradkyne zdravého životného štýlu Zuzany Markovej a mnohých ďalších.

Na svoje si prídu aj najmenší čitatelia

Rodičia, nezabudnite prísť so svojimi deťmi! Sekcia s názvom „Deti sú naše knihy“ prinesie výber z detských kníh, čítanie pre najmenších, ale napríklad aj zábavné výtvarné a tanečné dielne. Atraktívny program pre rodičov s deťmi ponúkne aj pódium „Mama, tata, čítajte s nami“. Nezisková organizácia Osmijanko navyše pripravila výstavu Osmijankovo veľké literárne stopovanie, ktorá je prezentáciou 10. ročníka celoslovenskej čitateľskej súťaže Čítame s Osmijankom – pridaj sa aj ty! Tešiť sa môžete aj na vyhlasovanie cien Najkrajšie knihy Slovenska 2013 a Najkrajšie a najlepšie detské knihy 2013. Zabavte sa so svojimi deťmi na Bibliotéke a veďte ich ku knihám už od útleho veku!

Nezabudlo sa ani na cestovateľov

Cestovateľov pre zmenu poteší bohatá edícia knižných sprievodcov. Autorskí fotoshow cestovatelia vám sprostredkujú autentické zážitky z vybraných destinácii.  Na konci každého premietania máte zároveň šancu vyhrať skvelého spoločníka na cesty za poznaním – príručku National Geographic plnú vynikajúcich máp, skvelých fotografií a zaujímavého textu.

A samozrejme, chýbať nebude ani Martinus!

Čo by to bolo za slovenský knižný veľtrh, keby na ňom chýbalo najväčšie internetové kníhkupectvo, však? 🙂 Patrí už k dobrým zvykom, že na Bibliotéke nájdete aj stánok Martinus.sk a ani tento rok nebude výnimkou! Opäť sme si pre vás pripravili zaujímavé akcie, novinky a možnosť nahliadnuť do aktivít, ktoré sme pre vás v priebehu roku pripravili, a ktoré ešte len chystáme. O podrobný program sa podelíme neskôr, ale už teraz je isté jedno – navštíviť náš stánok na Bibliotéke 2014 sa oplatí! 🙂

Na Bibliotéke si každý nájde to svoje. Knihy všetkých žánrov pre všetky vekové kategórie a atraktívny program nájdete v Inchebe od 6 do 9. novembra. Viac na www.incheba.sk. Srdečne pozývame a tešíme sa na vás! 🙂

Tisíce kníh. Jeden veľtrh.

Váš Martinus.sk