blog

Filmové tipy: Veľké kinohity mieria do obývačky!

piatok 14. novembra 2014 10:26
Pi 14.11. 2014 10:26

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Dean DeBlois – Ako si vycvičiť draka 2

    Vikingovia kedysi vo dne v noci bojovali s drakmi. Potom však mladý rojko Štikút vycvičil draka Bezzubého, spriatelil sa s ním a hlavne všetkým vysvetlil, že ľudia a draci môžu žiť v harmónii. A tak, po piatich rokoch od týchto udalostí je zo zapadnutého vikingského ostrova dračí raj, kde sa ľudia a draci navzájom rešpektujú, majú sa radi a spoločne sa bavia obľúbenými dračími závodmi. Štikút ale dáva prednosť osamelým spanilým letom s Bezzubým, behom ktorých mapujú neznáme územia a objavujú nové svety a nové draky. Jedno z ich dobrodružstiev ich privedie do ťažko prístupnej ľadovej jaskyne, ktorá je domovom stovky neznámych divokých drakov. Stretnú sa tu s tajomným Dračím jazdcom. Ako sa ukáže, je to Štikútova dávno stratená matka! Na radosť ale nie je čas, nad súžitím ľudí a drakov sa sťahujú mračná. Je tu totiž niekto, kto vo veľkom loví drakov a používa ich na naplnenie svojich cieľov. (Viac info)

  • Matt Reeves – Úsvit planéty opíc

    Caesar je šimpanz, s ktorým sme sa zoznámili pár rokov dozadu vo veľmi úspešnom filme Zrodenie planéty opíc. Vtedy práve on, ako prvý z ľudoopov, získal mimoriadne vysokú inteligenciu, a to kvôli pokusom s liekmi. Vo filmovom svete prebehlo desať rokov a na Zemi je všetko iné. Ľudstvo prakticky zdecimoval agresívny vírus, územie uvoľnené ľuďmi postupne obsadil národ geneticky pozmenených ľudoopov. V ich čele stojí práve Caesar. Sila a schopnosti jeho ríše narastajú, postupne vzniká nová civilizácia riadiaca sa novými zákonmi a pravidlami. Prežilo ale dosť ľudí na to, aby kládli odpor. Začína boj o moc. Kto bude vládnucim živočíšnym druhom na Zemi? Obe strany dosiahnu krehkého prímeria, ale len nakrátko. Napätie medzi ľudskou a opičou komunitou narastá… (Viac info)

  • Michael Bay – Transformers: Zánik

    Ďalší, tentokrát už štvrtý diel zo série o robotoch, ktorí sa vedia behom pár sekúnd prestavať na auto či vrtuľník. Ľudstvo je ale nepoučiteľné a dobrých TransformerovAutobotov – opäť odsúva na vedľajšiu koľaj, keďže sa zdá, že hrozba Deceptikonov bola nadobro odvrátená. Lenže potom príde z hlbín vesmíru niečo, čo môže celej planéte spôsobiť zánik. A tak Optimus Prime a Autoboti musia opäť zachrániť svet. Budú ale potrebovať nových spojencov. Jedným z nich bude vynálezca Cade Yeager (Mark Wahlberg). A keď pôjde do tuhého, bude treba skrotiť Dinobota! (Viac info)

  • Clint Eastwood – Jersey Boys

    Z dielne režiséra Clinta Eastwooda opäť prichádza pútavý film. Tento raz ide o skutočný príbeh. Štvorica mladíkov z chudobnej štvrte New Jersey, spoločne stvorila hudobnú ikonu 60. rokov, rockovú skupinu Frankie Valli and The Four Seasons. Ich pokusy a úspechy sprevádzajú hity, ktoré formovali celú generáciu. Ľahkú cestu za úspechom určite nemali, v začiatkoch to celé musel niekto sponzorovať – preraziť z chudobnej štvrte nie je ľahké. O tom svedčí rola Christophera Walkena, ktorý si vo filme zahral gangstera Gypa DeCarla. Nádielka bonusových materiálov iste poteší. (Viac info)

  • Frank Coraci – Dovolená za trest

    Tento film je v poradí už treťou komédiou, v ktorej si spoločne zahrali Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofálnom rande naslepo sa nezadaná matka Lauren (Barrymore) a nezadaný otec Jim (Sandler) zhodnú iba na jedinej veci – už nikdy nechcú jeden druhého vidieť. Každý z nich sa spolu s deťmi rozhodne pre dokonalú rodinnú dovolenku. Ich nadšenie opadne vo chvíli, keď zistia, že apartmán v luxusom africkom safari rezorte budú po celý týždeň obývať spoločne. A do toho sa zamieša Laurenin exmanžel, nadmieru romantický pár prázdninujúci v rezorte na čele so spievajúcim hostiteľom. Nadišiel čas na komédiu! (Viac info)

  • Ben Falcone – Tammy

    V zábavnom duchu budeme pokračovať! Uhádnete, kto je v súčasnosti považovaný za kráľovnú komédie? Je to Melissa McCarthy. Pozrime sa na ňu v ďalšej jazde, ktorou potrápi naše bránice. Potom, čo dostala výpoveď v práci a odhalila manželovu neveru, rozhodne sa Tammy (Melissa Mc Carthy) prehodnotiť svoj život. Svojské prepadnutie fastfoodu jej pravdepodobne zmysel života neodhalí, a tak so svojou excentrickou babičkou – alkoholičkou (Susan Sarandon) odchádza na výlet ich života. (Viac info)