blog

Filmové tipy: Nová séria Hry o tróny konečne na DVD!

piatok 30. januára 2015 00:09
Pi 30.01. 2015 00:09

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • D. B. Weiss, Alex Graves, Michelle MacLaren, Alik Sakharov, Neil Marshall – Hra o trůny 4. série

    Štvrtá séria tohto masívne obľúbeného seriálu zaujala ešte viac divákov ako ktorákoľvek séria pred ňou! O nečakané zvraty opäť nie je núdza, všade cítiť ducha bestselleru Georgea R. R. Martina, podľa ktorého seriál vznikol. Lannisterovci majú zatiaľ Železný trón pevne v hrsti, ale v pozadí sa spriadajú nebezpečné intrigy, ktoré by mohli ohroziť aj mladého kráľa, ktorý sa chystá na svadbu. Vytrvalý Stannis Baratheon zatiaľ reorganizuje armádu, kliatba na jeho nepriateľov sa môže čoskoro prejaviť. Na ďalekom severe sa ku Stene blíži masívne vojsko divokých ľudí Manca Nájazdníka a ďalší, ešte horší nepriateľ im kráča v pätách. Proti nim stojí malá hŕstka bratov z radov Nočnej hliadky, medzi nimi Jon Snow. Na východe rozpína svoju moc Daenerys Targaryen, jej draci rastú tak rýchlo ako hranice jej novej ríše. Všetci musia zomrieť! (Viac info)

  • Antoine Fuqua – Equalizer

    Robert McCall (Denzel Washington) sa rozhodol hodiť svoju tajomnú minulosť za hlavu a začať nový, pokojný život. Keď ale Stretne Teri (Chloë Grace Moretz), mladé dievča žijúce v područí neuveriteľne krutého ruského gangu, nedokáže sa ďalej nečinne prizerať. Opäť v sebe prebúdza túžbu po spravodlivosti, vracia sa z dobrovoľného odpočinku a znovu využíva svoje doposiaľ skrývané schopnosti, ktoré mu umožnia pomstiť sa každému, kto by ohrozoval bezbranných. Keď sa niekto ocitne po krk v problémoch, keď sú všetky okolnosti proti, keď nie je na koho sa obrátiť, McCall pomôže. On je Equalizer. (Viac info)

  • Jan Svěrák – Tři bratři

    Traja bratia (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) sa vydávajú do sveta na skusy, aby si našli nevesty a rodičia im mohli odovzdať hospodárstvo. Súrodenci ale majú svoje neduhy, ktoré budú musieť prekonať. Pri svojom putovaní prejdú cez tri slávne rozprávky, v ktorých ich čaká mnoho nástrah, nečakaných príhod a možno aj láska…
    Filmová rozprávka ponúka dobrodružstvo, štipku láskavého humoru, ale hlavne veľa veselých pesničiek! Dej aj texty piesní pochádzajú z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. (Viac info)

  • John R. Leonetti – Annabelle

    Tento hororový thriller je založený na strašidelnej bábike z filmu V zajatí démonov. Krásna stará klasická bábika nesie v sebe hrôzostrašnú stopu. Krik, krv a strašidelná biela postava ohrozujú mladý manželský pár a ich malé dieťatko. Rodičia sa teda rozhodnú vyhľadať pomoc u kňaza. Prežijú besnenie zla? (Viac info)

  • Lasse Hallström – Láska na kari

    Madame Mallory (Helen Mirren), majiteľka vyhlásenej reštaurácie ocenenej Michelinskými hviezdami sa nestačí čudovať, keď sa do jej mestečka prisťahuje indická rodina a otvorí si reštauráciu hneď cez ulicu. Schyľuje sa k súboju dvoch odlišných kultúr a úplne odlišné skladby korenia. Láska (dobré jedlo) ale hory prenáša. Madame Mallory zistí, aké veľké nadanie má syn jej konkurenta, mladý indický šéfkuchár. Rozhodne sa, že ho vezme do učenia. Dva svety receptov a chutí v jednej kuchyni sľubujú veľké kulinárske dobrodružstvo. Obzvlášť keď sa do neho primieša krásna mladá francúzska kuchárka. (Viac info)

  • Martina Fíha Jelenová – Fíha tralala: Cvičíme od mala

    Tento nový počin z kolekcie Fíha tralala vznikol pre najmenších divákov, aby si namiesto sedenia pri televízore či počítači dobre zacvičili. V 35 minútach nových pesničiek, básničiek a nádherných kresieb si malý človek rozhýbe telíčko, ale aj sa naučí pomenúvať zvieratá, prejde jednoduchým kurzom plávania, naučí sa ako rastú stromy, spozná rôzne druhy ovocia a užije si kopec zábavy. Okrem toho na DVD nájdeme aj jednoduchú logopedickú rozcvičku a prekrásne ilustrácie, ktoré vytvárajú nádhernú atmosféru pohybovej rozprávky. Obrázky s jednoduchou animáciou sú z dielne výtvarníčky Veroniky Renčkovej. (Viac info)