blog

TOP 20: Najpredávanejšie e-knihy na Martinus.sk za rok 2014

utorok 6. januára 2015 22:26
Ut 6.01. 2015 22:26

E-knihy na Slovensku už dávno nie sú len minoritným tovarom pre pár nadšencov. Od spustenia ich predaja sme prešli obrovský kus cesty, ich obľúbenosť neustále rastie a vďaka ich okamžitej dostupnosti a často veľmi príjemným cenám objavuje ich výhody stále viac a viac ľudí. Nech sa páči, pozrite sa, ktoré e-knihy vás tento rok oslovili najviac.

Pozrite si všetky rebríčky najpredávanejších titulov na Martinus.sk za rok 2014
  • 1. Dominik Dán – Básnik

    Na začiatku svojej kariéry detektíva oddelenia vrážd bol Krauz vystavený tvrdej skúške. Jeho zmysel pre spravodlivosť bol konfrontovaný s vtedajším právnym… (Viac info)

  • 2. Dominik Dán – Nevinným sa neodpúšťa

    Nevinným sa neodpúšťa – to je už v poradí devätnásty titul z pera majstra slovenskej kriminálky Dominika Dána.
    Každý normálny človek má aspoň jedného kamaráta či kamarátku. Niekedy sa z nich stanú manželia, niekedy manželky… (Viac info)

  • 3. Dominik Dán – Jednou nohou v hrobe

    Každý nový prípad na oddelení vrážd sa začína tým, že nájdu rozstrieľanú alebo dobodanú mŕtvolu. Úlohou detektívov je ku každej mŕtvole vypátrať aspoň jedného možného páchateľa. Zvyčajne je to tak, ale v niektoré dni akoby… (Viac info)

  • 4. Lucia Sasková – Zlatokopka

    Hlavná hrdinka tohto šokujúco úprimného príbehu sa pôvodne živila ako predavačka v luxusnom klenotníctve, kam často prichádzali zlatokopky v sprievode svojich zazobaných partnerov. Spočiatku tie mladé ženy odsudzovala, no po čase… (Viac info)

  • 5. Jørn Lier Horst – Poľovné psy

    Škandinávsku detektívku roku 2013 napísal profesionál, bývalý policajný vyšetrovateľ a nová hviezda nórskej detektívky Jørn Lier Horst. Jeho hlavná postava, inšpektor William Wisting je suspendovaný kvôli podozreniu… (Viac info)

  • 6. Karin Fossum – Neobzeraj sa

    Za druhý prípad inšpektora Sejera získala autorka v jednom roku cenu za najlepšiu nórsku detektívku roka aj cenu za najlepšiu škandinávsku detektívku.
    V malom mestečku pod horami sa deti môžu bezstarostne hrávať a rodičia sa neboja… (Viac info)

  • 7. Juraj Červenák – Krv prvorodených

    Po obrovskom úspechu knihy Mŕtvy na Pekelnom vrchu prichádza druhý prípad kapitána Steina a notára Barbariča zo série historických detektívok. A opäť má najlepšie predpoklady stať sa slovenským bestsellerom roka… (Viac info)

  • 8. Catherine McKenzieová – Manžel na objednávku

    Anne Blythová má skvelý život – zaujímavú prácu, dobrých priateľov a zrejme dostane aj zmluvu na vydanie knihy, no stále sa jej nedarí nájsť si životného partnera.
    Náhodou nájde vizitku zoznamovacej kancelárie a vloží si ju… (Viac info)

  • 9. Karin Fossum – Evino oko

    Detektívny príbeh Evino oko je slovenskou premiérou autorky s povesťou kráľovnej nórskej detektívky. Dnes už jedenásťdielna séria o prípadoch inšpektora Konrada Sejera, ktorá začala knihou Evino oko, zožala viacero nórskych… (Viac info)

  • 10. Jørn Lier Horst – Jaskynný muž

    Najnovší detektívny román nórskeho autora začína úmrtím vo Wistingovom bezprostrednom susedstve. Len o tri domy ďalej od inšpektora sedí už štyri mesiace pred blikajúcim televízorom mŕtvy muž. Nič nenaznačuje tomu, že by mala smrť.. (Viac info)

  • 11. Prema Leo – Reštart

    Príbeh o mužovi, ktorý nemal odvahu žiť ani umrieť, a tak blúdil svetom položivý. Až dotyk smrti ho naučil žiť. Keď sa naučil milovať ženu, naučila sa milovať seba i celý svet. A keď spoznal lásku, spoznal i Boha… (Viac info)

  • 12. E L James – Fifty Shades Freed: Päťdesiat odtieňov slobody

    Keď Anastasia Steelová prvý raz stretla mladého úspešného podnikateľa Christiana Greya, netušila, ako veľmi jej to zmení život…
    Od začiatku vedela, že vzťah s jej Tieňom nebude prechádzka ružovou záhradou… (Viac info)

  • 13. Martin Mojžiš – Jeden výdych koňa

    Prečo sneh pod nohami vŕzga? Prečo nikdy nevidíme padať rosu? Komu zobral Kolumbus vietor z plachiet? Ako vytvára husľový sláčik hudbu? Sú veľrybie piesne naozaj piesne? Čo všetko urobil Einstein v zázračnom roku 1905? (Viac info)

  • 14. Nick Spalding – Láska, kde si?

    Láska, kde si? je venovaná všetkým, ktorí vedia, aké zradné (a niekedy aj absurdne komické) môže byť hľadanie lásky. Postavy sú vymyslené, no príbehy skutočné.
    Jamie Newman je nezadaný mladý muž, no vôbec si to neužíva… (Viac info)

  • 15. Katarína Gillerová – Ak mi uveríš

    Jedenásty román obľúbenej autorky.
    Jedna omylom poslaná esemeska spustí okolo dvadsaťosemročnej Viki sled nečakaných udalostí. Stane sa to po rokoch, keď sa už spamätala zo zrušenia vlastnej svadby a smrti blízkeho človeka… (Viac info)

  • 16. Juraj Červenák – Mŕtvy na Pekelnom vrchu

    Historická detektívka o prvom prípade kapitána Steina a notára Barbariča, ktorí sú na stope zločinu v habsburskom cisárstve za vlády Rudolfa II.

    Na konci 16. storočia zúri v kresťanskom pohraničí vojna s Osmanskou ríšou… (Viac info)

  • 17. J.K. Rowlingová, Robert Galbraith – Volanie Kukučky

    Vzrušujúci detektívny román, ktorý pod pseudonymom Robert Galbraith napísala J. K. Rowlingová. Keď sa slávna modelka Lula Landry vrhne dolu z balkóna v londýnskej štvrti Mayfair, vyšetrovatelia usúdia, že šlo o samovraždu… (Viac info)

  • 18. Tracy Anne Warrenová – Jediná noc

    Ďalší očarujúci ľúbostný príbeh z populárnej série Tracy Anne Warrenovej o šľachtickom rode Byronovcov z Braebournu.
    Mallory Byronová prišla o snúbenca a ani po roku sa z tej straty nespamätala. Útechu hľadá u dlhoročného… (Viac info)

  • 19. Pavel Hirax Baričák – Šlabikár šťastia

    Nie náhodou Hirax nazval svoju prvú motivačnú knihu Šlabikár šťastia: Návrat k sebe. Jednoduchou formou vhodnou pre prváčikov v nej vysvetľuje princípy sebaprijatia, odpustenia, pozitívneho myslenia, „pustenia“ rodičov, pochopenia.. (Viac info)

  • 20. E L James – Fifty Shades Darker : Päťdesiat odtieňov temnoty

    Ešte temnejšie, zmyselnejšie a neodolateľne návykové!

    Potom, čo Anastasia Steelová na vlastnej koži pocíti, aké temné sú tajomstvá Christiana Greya, opúšťa ho. Napriek všetkému, čo sa medzi nimi stalo, na neho stále nemôže… (Viac info)