blog

Filmové tipy: Februárový výpredaj pokračuje!

streda 11. februára 2015 13:37
St 11.02. 2015 13:37

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Jay Roach – Voľte ma!

    Sloboda, voľnosť, prosperita Ameriky. Kandidáti Cam Brady (Will Ferrell) a Marty Huggins (Zach Galifianakis) sa o žiadnu z týchto tém nezaujímajú. V tomto filme, ktorý môžeme pokojne označiť ako zábavnú frašku, bojujú o kreslo v kongrese Severnej Karolíny. Keď sa po štyroch funkčných obdobiach zapletie Brady do škandálu, vplyvné sily v pozadí proti nemu podporia nováčika Hugginsa. Deň volieb sa blíži a dvaja rivali sa stretnú v tej najšpinavšej a najzábavnejšej politickej bitke. Teda, aspoň do ďalších volieb. (Viac info)

  • Nick Cassavetes – Zápisník jednej lásky

    Tento film, natočený podľa bestselleru Nicholasa Sparksa, očaril divákov po celom svete. V pozadí každej veľkej lásky totiž nájdeme veľký príbeh. Starnúci muž (James Garner) číta tento príbeh svojej starej spoločníčke (Gena Rowlands). Kedysi dávno sa dvaja mladí ľudia Allie (Rachel McAdams) a Noah (Ryan Gosling) stretli počas dospievania. Zozačiatku búrlivá romanca sa postupne mení v niečo oveľa hlbšieho, ale do rozvíjajúceho sa vzťahu neúprosne zasiahnu Alliini dobre situovaní rodičia, ktorým sa Noah nezdá dosť dobrý pre ich dcéru. (Viac info)

  • Miloslav Šmídmajer – Probudím se včera

    Sympatický štyridsiatnik Petr Kovář sa vďaka vedeckému experimentu dočká nemožného. Vráti sa do roku 1989, kedy bol tretiakom na gymnáziu. Túži po jedinom – vyznať lásku spolužiačke Eliške. Má len mesiac na to, aby ju presvedčil o svojej láske, bohužiaľ zabudol, že je momentálne zadaná… a že bude musieť opäť zvládať i školské povinnosti. Bláznivý kolotoč problémov, trapasov, milostných prekážok a originálneho humoru začína tam, kde Petr kedysi skončil… (Viac info)

  • Richard Linklater – Pred polnocou

    Príbeh Američana Jesseho (Ethan Hawke) a Francúzky Celine (Julie Delpy) začal pred takmer dvadsiatimi rokmi letmým stretnutím vo vlaku a jednou nezabudnuteľnou nocou, po ktorej sa ich životy opäť rozišli (Pred úsvitom, 1995). Znovu sa stretli po deviatich rokoch v Paríži, kde Jesse propagoval svoju novú knihu. Pochopili, že možná boli stvorení jeden pre druhého a že k sebe patria (Pred súmrakom, 2004). Teraz ich príbeh pomaly speje do konca. Jesse a Celine sú už manželia a vychovávajú dve dcéry. Obaja sú starší, múdrejší, ale zároveň oveľa stratenejší než predtým. Ako skončí príbeh ich lásky v slnečnom Grécku? (Viac info)

  • Tom a Jerry okolo sveta

    V tejto kolekcii 22 bláznivých dobrodružstiev precestujú Tom a Jerry zemeguľu po súši, po mori i vzduchom. Poďme s našou obľúbenou mačkou a myšou naprieč celým svetom. Vyrazíme z Broadwaya za nekonečnou zábavou. Chlpáči budú utekať z tropického ostrova pred vulkanickou erupciou a tiež budú súčasťou orchestra v Hollywoode. My môžeme počítať s tým, že o smiech núdza nebude. Tom a Jerry majú pre nás pripravené kúsky plné šermovania, zaklínania a pátrania po pokladoch. (Viac info)

  • Heléne Giraud, Thomas Szabo – Chrobáčikovia: Údolie stratených mravčekov

    Na malebnej lesnej lúke sa jedného dňa rozhorí nepriateľstvo medzi kolóniami čiernych a červených mravcov. Príčinou sporu je nádoba so zvyškami sladučkého cukru. Zrazu sa uprostred znepriatelených strán objaví odvážna lienka. Skamaráti sa s čiernym mravčekom Mandiblom a pomôže mu bojovať proti invázii červených bojovníkov na čele s hrozivým Butorom. Vydajme sa na cestu plnú dobrodružstva, priateľstva a fantázie, do sveta tých najdrobnejších, ktorí však zažívajú veľké veci. A to všetko v slovenskom znení! (Viac info)