blog

Filmové tipy: John Wick a ďalšie hity!

štvrtok 5. marca 2015 00:01
Št 5.03. 2015 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Chad Stahelski – John Wick

    Stará múdrosť hovorí: „Nedráždi hada bosou nohou.“ John Wick (Keanu Reeves) je zabijak na odpočinku, presne ten typ chlapíka, ktorému je lepšie sa vyhnúť. Vlámať sa mu do domu, ukradnúť auto a zabiť milovaného psa, to sa proste nemalo stať. Drobní zlodejíčkovia to nevedeli, ich bossovia v podsvetí ale áno. Začína panika, bossovia musia jednať. John Wick sa vydáva na svoju drsnú vendetu! Je známe, že Keanu vie drsné scény točiť aj bez kaskadérov, parádna akcia začína! (Viac info)

  • Francis Ford Coppola – Krstný otec kolekcia – Coppolova reštaurovaná edícia

    Toto dielo nepochybne patrí medzi najlepšie v dejinách filmu! Remasterovaný obraz ponúkne ešte veľkolepejší zážitok. Na piatich diskoch nájdeme všetky 3 filmy. Pozrime si opäť portrét vzostupu sicílskej rodiny v Amerike, jej cestu na pokraj straty moci a predávanie tradícií z otca na syna. Legendárna mafiánska kronika znovu otvára svoje stránky aj so známymi hercami Marlonom Brandom, Robertom DeNirom a AlPacinom. (Viac info)

  • Jackie Chan – 1911: Pád poslednej ríše

    Jackieho Chana pozná asi každý. Málokto ho ale videl vo vážnej úlohe. Táto snímka je už jeho stá a sám ju aj režíroval! Opisuje udalosti čínskej revolúcie, o ktorej v našich končinách nemáme príliš hlboké znalosti. Na počiatku 20. storočia sa Čína ocitla v stave krízy. Zem bola rozdelená, obyvateľstvo hladovalo a nedávne politické reformy situáciu len zhoršili. Občania sa začali otvorene búriť a všetko smerovalo k veľkej vojne… (Viac info)

  • Josh C. Waller – McCanick: Útek pred minulosťou

    Eugene Mack McCanick (David Morse) je detektív, ktorého opustila žena a syn naňho zanevrel. Má nevyberané drsné spôsoby, na podozrivých sa neštíti použiť násilie a brutalitu. V deň svojich narodenín začne hon na mladíka menom Simon Weeks (Cory Monteith). Ten pozná nepríjemnú pravdu o McCanickovej minulosti. Drsná dráma začína! (Viac info)

  • Benh Zeitlin – Divoké stvorenia južných krajín

    V zabudnutej svojráznej komunite, ktorá sídli pri mŕtvom ramene rieky, žije šesťročná Hushpuppy. Maminku už dávno nemá a jej milovaný otec Wink je divoch, ktorý je neustále mimo domov. Osamelá Hushpuppy je teda odkázaná na spoločnosť polodivých zvierat. Vníma prírodu ako krehké spojenie živých dýchajúcich vecí, v ktorom celý vesmír závisí na tom, aby do seba všetko dokonale zapadalo. Ale keď príde búrka a storočná voda obklopí celú komunitu, z hrobu vylezie niečo temné, veľké a divoké. Hushpuppy zistí, že prirodzený rád všetkého, čo jej bolo nadovšetko drahé, sa začína rozpadať. Malá hrdinka sa zúfalo snaží dať svoj svet zase do poriadku. Krásny mystický film je tu, aby nám pohladil srdce! (Viac info)

  • Spike Brandt, Tony Cervone – Flintstoneovci & WWE: Mela doby kamennej

    Na záver nás čaká divokú jazda! Obľúbení hrdinovia sa vracajú v novom filme. Prehistorické mestečko Bedrock čaká návšteva najdrsnejších a najdivokejších borcov z týmu World Wrestling Entertainment! Keď Fred stratí peniaze na rodinnú dovolenku, preblesne mu hlavou ďalší z jeho šialených nápadov: rozhodne sa zarobiť ich športovým turnajom! Fred tak v úlohe usporiadateľa vyšle Barneyho do ringu proti takým esám ako John Cenastone, Marble Henry alebo Undertaker. Davy šalejú, ale dokáže Fred naservírovať publiku zaujímavé a napínavé zápasy? Alebo ho čaká kolosálny malér? (Viac info)