blog

Pozývame vás na exkluzívnu besedu: Jo Nesbø v Martinuse!

streda 1. apríla 2015 13:48
St 1.04. 2015 13:48

Jo NesboMilí Martinusáci,

je pre nás obrovskou cťou a radosťou informovať vás, že vďaka spolupráci s vydavateľstvom Ikar, sa bude v našom bratislavskom kníhkupectve Martinus.sk na Obchodnej 26 konať exkluzívna beseda a autogramiáda Jo Nesba, jedného z najpredávanejších a najoceňovanejších detektívnych autorov súčasnosti.

Áno, je to tak a napriek tomu, že dnes je prvý apríl, tak rozhodne nejde o žiadny žart. Jo Nesbø príde na Slovensko v rámci osláv 25. narodenín vydavateľstva Ikar, ktoré u nás vydáva jeho knihy a naši čitatelia budú mať možnosť stretnúť sa s ním na besede s bohatým programom už 6. mája o 20:00.

Bližšie informácie o vstupenkách a programe besedy prinesieme už čoskoro a to priamo tu, na stránkach blogu, ale aj v udalosti na Facebooku. Tešíme sa!

Exkluzivna beseda: Jo Nesbo v Martinuse

Nezabudnite si predobjednať novinku Jo Nesba Šváby so zľavou 20%! 
O autorovi

Jo Nesbø je nórsky autor krimi románov. Iba v rodnom Nórsku sa predali vyše dva milióny jeho kníh, čo je pri počte 4,5 milióna obyvateľov neuveriteľné číslo. Patrí medzi najprekladanejších autorov na svete.

Nesbøve knihy vyšli už vo vyše 40 jazykoch a 140 krajinách sveta. Patrí medzi najprekladanejších autorov na svete. Literárnu kariéru odštartoval detektívkou Flaggermusmannen v roku 1997, za ktorú získal prestížne ocenenie Sklený kľúč (škandinávsku cenu za najlepší krimi román) a po prvý raz sa v nej objavil Harry Hole, svojrázny typ detektíva drsnej školy, ktorý má svoje muchy, nie je dokonalý, zvykne si vypiť, no zároveň je zásadový a férový.

Jo Nesbø bol v mladosti úspešným prvoligovým futbalistom, ale keď si poranil šľachy, so športom skončil. Vyštudoval ekonómiu a stal sa z neho úspešný finančný analytik. Založil populárnu skupinu Di Derre, ale stále ho to ťahalo k písaniu. Dnes je vyhľadávaným a rešpektovaným autorom.

Z kníh Jo Nesba vydaných na Slovensku bolo doteraz predaných takmer 200 tisíc výtlačkov. Vo vydavateľstve Ikar od autora vyšlo: Séria s Harrym Holem: Netopierí muž (2014), Zrada (2008), Bohyňa pomsty (2010), Diablova hviezda (2010), Spasiteľ (2012), Snehuliak (2012), Pancierové srdce (2013), Prízraky (2013), Polícia (2014). Samostatné krimi-romány: Headhunters – Lovci mozgov (2012), Syn (2014).  V apríli t. r. vyjde román Šváby.