blog

Filmové tipy: Blbý a blbší sú späť a s nimi ďalšie legendy!

streda 8. apríla 2015 14:27
St 8.04. 2015 14:27

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Bobby Farrelly, Peter Farrelly – Blbý a blbší sú späť

    Nový film nadväzuje na legendárnu klasiku, mnohých nadchol a rovnako veľa divákov sklamal. Nech je ako chce, komédia roka prichádza! Ubehlo presne 20 rokov od chvíle, čo sme Lloyda s Harrym opustili, a zmenilo sa toho dosť – s výnimkou ich tuposti. Keď sa Harry, ktorý nutne potrebuje novú obličku, dozvie, že kdesi žije jeho dcéra, musí Lloyda prebrať z kómy, v ktorej sa nachádza od chvíle, čo ho Mary odmietla. Vydajú sa na cestu naprieč celou Amerikou, aby dcéru požiadali o pomoc a potrápili naše bránice. Jazda začína! (Viac info)

  • Paul King – Paddington

    Predlohou filmu sú príbehy z populárnych detských knižiek Michaela Bonda. Paddington je pôvabné dobrodružstvo slušne vychovaného mladého peruánskeho medvedíka, ktorý sa vydal do Londýna hľadať svoj domov. Keď sa sám a stratený ocitne na Paddingtonskej stanici, zdá sa, že veľkomestský život nebude presne tým, čo si predstavoval. Potom stretáva rodinu Brownovcov, ktorá mu ochotne ponúkne prístrešie. Zakrátko však Brownovci zistia, aký obrovský chaos môže jeden taký malý medvedík vyvolať… (Viac info)

  • Fernando Meirelles – Slepota

    Vo svete zavládne panika, chaos a zúfalstvo. Bez zjavných príčin začnú obyvatelia slepnúť. Ako počty narastajú, vláda zasiahne a všetkých infikovaných izoluje v opustenom komplexe bývalej psychiatrickej liečebne. Slepých ale pribúda, rozmáhajú sa kriminálne živly. Vychutnajme si intenzívny film s veľkou dávkou umeleckého filmárskeho remesla a hercami Markom Ruffalom a Julianne Moore. (Viac info)

  • Nick Lyon – Bullet

    Tentokrát si začali s nesprávnym chlapom! Frank „Bullet“ Marasco (Danny Trejo) je skúsený policajt. Keď zatkne muža z gangu Kaneovcov, ktorého následne odsúdia na trest smrti, jeho gangsterský otec unesie dcéru kalifornského guvernéra a tiež Frankovho vnuka Maria. To ale netušia, s kým sa zahrávajú. Frank sa rozhnevá, vezme spravodlivosť do vlastných rúk a rozhodne sa obe deti zachrániť všetkými prostriedkami. (Viac info)

  • Sergio Leone – Vtedy na Západe

    Veľkolepý film Sergia Leoneho prichádza teraz na DVD v pôvodnom stave aj v precízne zreštaurovanej verzii. Vo výpravnom príbehu o chamtivosti, cti a odplate zasadenom do doby na sklonku éry divokého západu sú traja pištoľníci vtiahnutí do konfliktu o jediný zdroj vody vo vyprahnutej pustine. Je tu nájomný vrah Frank (Henry Ford), ktorý má na svedomí smrť jednej rodiny, bandita krivo obvinený z tejto vraždy (Jason Robards) a záhadný samotár Harmonika (Charlie Bronson) odhodlaný vykonať pomstu za dávnu krivdu. Film je považovaný za jeden z najlepších westernov všetkých čias. (Viac info)

  • Wolfgang Petersen – Nekonečný príbeh (remasterovaná verzia)

    Na záver prichádza opäť reštaurovaný legendárny príbeh, na ktorom vyrástla celá generácia detí. Režisér Wolfgang Petersen v roku 1984 nakrútil rozprávkovú fantastiku pre malých i veľkých. Ide o príbeh malého chlapca Bastiena, ktorému sa v antikvariáte dostane do rúk kúzelná knižka. Pri jej čítaní sa Bastien stane súčasťou príbehu z Ríše fantázie. Tá je v ohrození a Bastien okrem lietajúceho psa Falka spoznáva potrebu porozumenia, ľudských citov a predstavivosti, bez ktorých nie je možná ani existencia rozprávkovej ríše, ktorá je súčasťou každého z nás. (Viac info)