blog

Mysteriózne a napínavé filmy, ktoré rozhodne stoja za pozretie!

streda 29. apríla 2015 00:01
St 29.04. 2015 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Viliam Poltikovič – Brána smrti

    Brána smrti je nový dokumentárny seriál Českej televízie a nás zaujal natoľko, že o ňom píšeme hneď na úvod! Seriál nám ponúka úplne iný pohľad na smrť, než je bežné. Väčšina ľudí má zo smrti strach, je to pre nás depresívna téma a schovávame sa pred ňou. V seriáli však poznáme, že ľudia naprieč históriou i kultúrami väčšinou berú život a smrť ako premeny nášho večného bytia. K pokračovaniu života po smrti sa hlásia i mnohí moderní vedci a odborníci – zisťujú, že po smrti je to vlastne oveľa zaujímavejšie… Zároveň v seriáli nájdeme inšpiráciu, ako sa vyrovnať s odchodom blízkych a vôbec ako sa pripraviť na vlastnú smrť. (Viac info)

  • Jim Mickle – Pachuť pomsty

    Divné zvuky, ktoré sa jednej texaskej noci v roku 1989 rozliehali domom, spôsobili, že Richard Dane (Michael C. Hall – TV seriál Dexter) vypálil do hlavy bezohľadného zlodeja Freddyho niekoľko nábojov. Napriek tomu, že ho za jeho čin miestni oslavujú, Richard sa čoskoro musí báť o bezpečie vlastnej rodiny, pretože sa v meste objavuje Freddyho otec, bývalý trestanec, ktorý túži po pomste. Všetko v pokojnom mestečku zrazu nie je také, ako sa na prvý pohľad zdalo. Richard sa nedobrovoľne ocitá v temnom svete plnom korupcie a násilia, v ktorom sa bude musieť postaviť tým najnepravdepodobnejším protivníkom. Film vznikol na motívy románu Joea R. Lansdalea. (Viac info)

  • James Ivory – Mesto osudu

    Razaghi (Omar Metwally) je iránsky študent, ktorý sa vydáva do Uruguaya, aby tu napísal životopis zosnulého juhoamerického spisovateľa Julesa Gunda. Ak sa mu podarí k spolupráci presvedčiť aj spisovateľovu rodinu, získa štipendium na Coloradskej univerzite. Preniknúť do spletitého vzťahu troch ľudí ale nebude vôbec jednoduché. V romantickej dráme sa okrem iných predstaví aj Anthony Hopkins. (Viac info)

  • Roger Donaldson – November Man

    Peter Devereaux (Pierce Brosnan), známy pod kódovým menom ‚November Man‘, je bývalý elitný agent CIA, ktorý si užíva pokojný život vo Švajčiarsku. Jedného dňa je ale vyslaný na poslednú akciu, počas ktorej musí ochrániť dôležitú svedkyňu, Alicu Fournier (Olga Kurylenko). Skoro na to zisťuje, že sa kvôli svojej úlohe stal terčom bývalého priateľa a chránenca CIA Davida Masona. Je jasné, že táto hra nemá pravidlá a Devereaux v nej nemôže veriť nikomu. (Viac info)

  • John Crowley – Pod dohľadom

    Keď na rušnej londýnskej tržnici vybuchne nálož, razom je na svete britský prípad storočia. V hone na útočníkov prežije jediný páchateľ a schyľuje sa k súdu, ktorý bude sledovať celý svet. Súhra okolností proti sebe stavia dvoch skvelých právnikov, bývalých milencov (Eric Bana a Rebecca Hall). Keď začne byť zrejmé, že je do prípadu zapojená britská tajná polícia, zdá sa, že v stávke nie je len ich kariéra. Tu pôjde o holé životy. (Viac info)

  • Jean-Pierre Améris – Príbeh Márie

    Vo Francúzsku na konci 19. storočia sa narodila Mária Heurtinová. Bola slepá aj hluchá. Jej otec, skromný remeselník, dcéru miloval a nedokázal ju umiestniť do ústavu pre duševne narušených. Zo zúfalstva ju nakoniec odviezol za rádovými sestrami. Mladá sestra Marguerite, si aj napriek skepse matky predstavenej vezme toto „divoké zvieratko” pod svoje ochranné krídla a robí všetko pre to, aby ju vyviedla z hlbín jej vnútorného väzenia. Mária Heurtinová sa nakoniec naučí Braillovo písmo, písať na stroji, šiť a pliesť, učí sa dejepis, zemepis a stáva sa z nej pôvabná mladá žena. Jej príbeh je považovaný za zázrak. (Viac info)