blog

Knižné tipy: Smer Viedeň

štvrtok 15. októbra 2015 16:10
Št 15.10. 2015 16:10

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. Tento týždeň na vás čaká trpký román Elisabeth Åsbrink, pozrieme sa na vyšetrovanie Smrti vo Viedni, zažijeme Čierny úsvit, bestseller Josteina Gaardera a príbeh prváčky Evky, Nejdem a basta!

Elisabeth sbrink – A vo Viedenskom lese stále stoja stromy

Elisabeth Asbrink - A vo Viedenskom lese stále stoja stromyKniha od švédskej autorky a novinárky Elisabeth Åsbrink s krásnym obalom, ktorá je trpkým zmierením sa samotnej autorky s mýtom o Švédsku tridsiatych rokov ako o krajine rovnosti, solidarity a pokroku, pre ktorú však niekoľko stoviek “rasovo cudzích” utečencov predstavuje ohrozenie spoločenského blahobytu. Švédsky antisemitizmus tridsiatych rokov nie je žiadnym tajomstvom, ale až táto kniha ukázala, akými samozrejmými, všeobecne necitlivými a krutými činmi sa prejavoval. Elisabeth Åsbrink príde do nášho kníhkupectva na Obchodnej vo štvrtok 22. októbra o 18:00. Tešíme sa na vás. (Viac info)

Frank Tallis – Smrť vo Viedni

Frank Tallis-Smrť vo ViedniVo Viedenskom lese stále stoja stromy a možno vedia aj o tom, čo sa dialo vo Viedni v roku 1902. Viedeň bola vtedy hlavným mestom monarchie, ktoré žilo umením, filozofiou, hudbou a vedou. No na zlaté mesto secesie  vrhá tieň podozrivá vražda. Polícia si zavolá na pomoc mladého lekára Maxa Liebermanna, ktorý je žiakom Sigmunda Freuda. Ako môže znalosť psychológie a hypnózy pomôcť pri riešení záhady vraždy krásnej mladej ženy? A čo ak vám prezradím, že táto žena nebola len mladá, ale zároveň sa zaujímala o čiernu mágiu?  (Viac info)

Cilla Börjlind, Rolf Börjlind – Černý úsvit

Cilla Börjlind, Rolf Börjlind - Černý úsvitČaká na nás posledný prípad Olivie Rönningové a Toma Stilton. Na pieskovisku pri dome v južnom Švédsku je zavraždená malé dievčatko, ktorá sa do Švédska dostala adopciou. Desivý a nepochopiteľný čin sa nedarí objasniť a čoskoro sa v Štokholme objavia ďalšie mŕtve dieťa, chlapec Aram. Obe deti boli zabité rovnakým spôsobom. Udrie vrah znova? Ide o zločin s radovým motívom? Nechajte sa vtiahnuť do dramatického deja ďalšieho výborneho švédskeho detektívneho románu. (Viac info)

Jostein Gaarder – Sophie’s World

Jostein Gaarder - Sophie's WorldPre čitateľov obľubujúcich angličtinu odporúčame medzinárnodný bestseller Sophie’s world o živote, vesmíre a vlastne  o všetkom. Keď 14-ročná Sophie stretne tajomného mentora, ktorý jej predstaví svet filozofie, začnú sa v jej živote objavovať záhady.Prečo dostáva pohľadnice s menom iného divčaťa? Kto to je? Pri riešení hádanky jej pomôžu jej nové filozofické poznatky, ale pravda je oveľa zvláštnejšia, než si dokázala predstaviť. Ste rovnako zvedavý ako my? (Viac info)

Gabriela Futová – Nejdem a basta!

Gabriela Futová - Nejdem a basta! Milá knižka od Gabriely Futovej poteší nejedného školáka. Evka bude čoskoro prváčka. Všetci ju odušu presviedčajú, že sa má tešiť , ale ona nie! Evka sa rozhodla, že do žiadnej školy nejde a basta! Nebojte sa, vaše dieťa po prečítaní tejto knihy určite na školu nezanevrie, pretože Evke sa v škole zapáči. Kniha je plná príbehov, komixov, ale aj hier. (Viac info)