blog

Naša knihomoľka Džejn odporúča

utorok 29. marca 2016 19:00
Ut 29.03. 2016 19:00

dzejn_nlh2Ak by ste hľadali človeka, ktorému srdce tepe v rytme prevracaných strán a v žilách koluje tlačiarenská čerň prečítaných písmeniek, potom by ste určite natrafili na našich knihomoľov Džejn a Ivana.

Len málokto má taký prehľad ako oni dvaja, preto sa práve oni budú deliť o tipy na knihy, ktoré ich v poslednej dobe zaujali a určite zaujmú aj vás. Ako prvá začína Janka 🙂

  • Stephanie Clifford – Hazardérka

    V tejto knihe sú postavy, ktoré budete od začiatku nenávidieť, ale zároveň ju nepustíte z ruky, lebo budete chcieť vedieť, ako skončia. Pohľad do sveta americkej zlatej mládeže, výborne napísaný príbeh a zároveň nenáročné čítanie. (Viac info)

  • Donna Tartt – Stehlík

    Príbeh malého Thea je modernou odyseou o dozrievaní, prvých láskach a lúčení sa s nevinnosťou. Ideálna kniha na dlhé  večery pod dekou – vtiahne do deja a nepustí. Donna Tartt za ňu získala v roku 2014  Pulitzerovu cenu. (Viac info)

  • Peter Balko – Vtedy v Lošonci

    Výborný debut, v ktorom nájdete trochu nostalgie, ale aj jemné prvky magického realizmu. Napísaný štylisticky zručne, no zároveň čítavo a vtipne. Kniha, ktorú slovenská literatúra dávno potrebovala. (Viac info)

  • Paolo Giordano – Čierna a strieborná

    Smutný, melancholický príbeh troch ľudí, opis jednoduchosti a zložitosti každodenného žitia a medziľudských vzťahov, príbeh hľadania cesty k sebe a k svojim blízkym. Príbeh hľadania a nachádzania lásky a porozumenia. Napísaný tak, ako to dokáže len Giordano. (Viac info)