blog

Knižné soundtracky k vašim obľúbeným knihám

štvrtok 27. októbra 2016 12:55
Št 27.10. 2016 12:55

Momenty, kedy sa môžeme zababušiť sa do teplej deky, zobrať do ruky šálku horúceho čaju a zahĺbiť sa do dobrej knihy sa už len ťažko dajú vylepšiť. My sme však predsa len prišli na spôsob, ako to dotiahnuť k úplnej dokonalosti! Oslovili sme známych slovenských autorov, aby nám odporučili hudbu, ktorá sa hodí  k ich knihám. Ktorá je vlastne soundtrackom k ich príbehom. Nech sa páči, tu je prvá várka autorov, ktorí sa podujali pridať k svojim knihám ďalšiu dimenziu 🙂

Knižné soundtracky od autorov pre čitateľov

Ako pridať knihám ďalšiu dimenziu? No predsa hudbou! A preto budeme odteraz na Martinus.sk uverejňovať knižné soundtracky – zoznamy pesničiek, ktoré vybrali samotní autori, a ktoré sa podľa nich najviac hodia k ich knihám, alebo ich dokonca sami počúvali pri ich písaní.

Všetky si budete môcť vypočuť vďaka službe Spotify. Ak už máte nainštalovanú aplikáciu, tak vám nemusíme nič vysvetľovať a budeme len radi, ak nás začnete sledovať. Ak aplikáciu nemáte, stiahnete si ju po kliknutí na playlist zvolením “Get Spotify”, prípadne môžete použiť aj Spotify webový prehrávač hudby (vyžaduje technológiu Adobe Flash). Začíname! 🙂

Juraj Červenák – Diabol v zrkadle

Na najnovšiu historickú detektívku Juraja Červenáka – Diabol v zrkadle sa tešia tisíce fanúšikov v Čechách, aj na Slovensku. A oprávnene (vieme, už sme ju čítali), ale až s týmto playlistom priamo od Juraja to bude mať tie správne grády! Vyskúšajte a nezabudnite, že autor odporúča počúvať pesničky pekne po poradí 🙂

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Zuzka Šulajová – celá tvorba

Kto z nás si v mladom veku nepísal denník? Ale najviac sa do sŕdc mladých zapísal predsa len ten Džínsový. Nech už si ale vyberiete ktorúkoľvek Zuzaninu knihu, určite si k nej pustite jej výber pesničiek, ktoré vám dotvoria tú správnu nostalgickú atmosféru. Vypočujte si soundtrack od Zuzky Šulajovej.

František Kozmon – Potkan

Ak máte chuť na poriadnu slovenskú detektívku a nechce sa vám čakať do decembra na nový prípad z pera jediného slovenského autora detektívok, ktorého všetci poznajú, potom určite siahnite po novinke Potkan od Františka Kozmona. A ak si k nej pustíte ešte aj tento soundtrack, tak bude váš zážitok dvojnásobný! 🙂 Vypočujte si soundtrack ku knihe Potkan.

Peter Opet – Život Adama: Zápisky rebela z piatej triedy 

Petra Opeta poznáte možno skôr ako interpreta skupiny Polemic, ale na svoje konto si aj svoju prvú knihu Život Adama – Zápisky rebela z piatej triedy. A ako správny hudboník k nej vybral aj poriadnu hudbu! Takže smelo do toho, nevyužiť vzácne prepojenie hudobníka a spisovateľa by bola večná škoda 🙂 Soundtrack ku knihe Život Adama nájdete tu.

Silvia Bystričanová – celá tvorba

Ak máte radi knihy Silvie Bystričanovej, potom vás určite poteší aj jej soundtrack, ako stvorený ku všetkým jej knihám. Je len na vás, ktorú jej knihu si vyberiete, pesničky už pre vás vybrala Silvia. Takže šup pod deku, do ruky čaj, pustiť si playlist a potom si už len vychutnávať niektorý z jej krásnych príbehov. Vypočujte si hudbu ku knihám Silvie Bystričanovej tu.

 

Dúfame, že sa vám prvé knižné soundtracky páčili a už teraz sa tešíte na ich pokračovanie minimálne tak ako my 🙂 Nezabudnite nás sledovať na Spotify a budete medzi prvými, ktorí budú o ďalších soundtrackoch vedieť.