blog

Vyhral 180 kníh: Knihy namiesto pozerania TV

piatok 13. apríla 2018 15:46
Pi 13.04. 2018 15:46

Knižný mesiac je za nami a oslávili sme ho teda náležite: spolu s tisícmi z vás sme sa vydali na bádanie po literárnych svetoch v našej hre Knižná odysea. Počínali ste si naozaj vynikajúco, hoci úlohy na niektorých planétach boli ako z "iného sveta" :-) Vyhrať mohol však len jeden z vás a tentokrát sa usmialo šťastie na Pavla. Gratulujeme! Zo zvedavosti sme sa ho spýtali...

Aký je to pocit vyhrať takú obrovskú knižnú nádielku?

Je to neuveriteľne fantastický pocit. Stále tomu celkom nemôžem uveriť.

Čo sa chystáte čítať najbližšie?

Keďže som učiteľ, veľmi sa teším, že si knižnicu doplním o nejaké odborné knihy a dozviem sa niečo nové.

Aké sú vaše najobľúbenejšie knihy?

Mám rád detektívky, ale rád siahnem aj po „oddychovkách“ – naposledy som si len tak pre radosť kúpil knihy Černí baroni a Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol.

Viete si vyhradiť čas na čítanie? Ktoré kroky kvôli tomu zvyknete podniknúť?

Knihy čítam namiesto pozerania TV. Keďže mám 4 mesačnú dcérku, dôležitý krok, ktorý musím momentálne podniknúť je uspať ju 🙂

Vylúštili ste celú Knižnú odyseu. Ako ste postupovali pri lúštení? Pomáhali ste si aj s inými lúštiteľmi, alebo vás bavilo „trápiť“ vlastné knižné závity?

Knižnú odyseu sme lúštili spolu s manželkou. Väčšinu úloh sme zvládli sami, ale pri niektorých nám pomohli indície z Facebooku.

Ktorá úloha vás pri lúštení potrápila najviac?

Asi Walden. Ilustrácia bola nádherná, ale rovnako ako chalúpka, i ja som bol v lese 🙂

Ktorá úloha vás najviac pobavila?

Drakula. Minimalistické, ale výstižné prevedenie. Pripomenulo mi to prvý horor, ktorý som videl ešte ako dieťa.

Čo by ste odkázali ostatným hráčom do budúcnosti?

Myslím, že všetci sme riešili Odyseu nielen kvôli výhre, ale najmä kvôli radosti z lúštenia. Želám všetkým veľa radosti z čítania i z riešenia ďalších súťaží, ktoré pre nás pripraví Martinus. Aj keď vyhrať môže iba jeden, želám vám všetkým, aby sa nabudúce šťastie usmialo i na vás.

Vonku sa nám pomaly začala jar. Ako zvyknete tráviť čas? Máte nejakú obľúbenú jarnú aktivitu?

Rád trávim čas prírode – či už je to v záhrade alebo na výlete s rodinou. Túto jar sa najviac teším na prechádzky s dcérkou.

Ďakujeme Pavlovi za rozhovor aj návštevu v našom kníhkupectve v Nitre a želáme mu veľa krásnych príbehov, nielen v knihách! 😉

Anna Porubcová

Články autora