blog

7 dôvodov, prečo čítať e-knihy na cestách

streda 27. júna 2018 08:16
St 27.06. 2018 08:16

Dovolenková sezóna práve začína a okrem iných radostí to znamená konečne aj dosť času na čítanie zaujímavej knihy! ;-) Na cestovanie vám odporúčame osvojiť si jeden návyk: čítanie e-kníh. Ušetríte tak svoju kostrovú sústavu aj peňaženku...

1. Hurá, chrbát netrpí!

Úprimne – cestovný kufor, plážovú tašku, kabelku do mesta či kapsičku na bicykli raz-dva zaplníte všelijakými nevyhnutnosťami a na hrubú knihu zvýši miesto asi len v prípade, že vlastníte Herminoninu zázračnú kabelku. Vláčenie ťažkého nákladu strhne body aj tej najdojímavejšej scenérii. Buďte k sebe starostlivejší: veď môžete mať aj tisíce tisícstranových e-kníh v jedinej čítačke.

2. Ostane viac na gelatto

E-knihy sú v porovnaní s ich tlačenými „staršími sestrami“ spravidla o tretinu až polovicu lacnejšie. Predsa len, nie sú s nimi spojené náklady s výrobou a distribúciou… Odložte si ušetrenú sumu na vychýrenú zmrzku na promenáde. Veď na dovolenke si treba predsa dopriať!

3. Čítate cez mobil, tablet alebo čítačku

S najväčšou pravdepodobnosťou už teraz vlastníte minimálne jedno zariadenie, do ktorého sa dá e-kniha stiahnuť. Môžete si v nich pohodlne listovať v smartfóne, notebooku či tablete. Najpríjemnejší zážitok z čítania si vychutnáte vďaka čítačkám e-kníh. Tieto elegantné zariadenia si dokážu napríklad zapamätať poslednú čítanú stranu a zaevidujú aj vaše poznámky. Ich displej pripomína papier a tie najšikovnejšie vydržia nabité dva týždne, ba dokonca aj celý mesiac.

4. Vyberiete si, čo sa vám páči

Ponuka domácich aj zahraničných autorov už presiahla 13 000 dostupných titulov v slovenčine a češtine. Takže naozaj je z čoho vyberať! Ako e-knižný čitateľ si môžete z času na čas užívať aj špeciálne privilégium: e-knižné vydanie je dostupné už v deň vydania titulu (niekedy dokonca aj skôr).

5. Pár klikov a máte novú knihu

Kým ešte pred pár rokmi ste si museli vyhradiť na stiahnutie e-knihy celkom dosť času, teraz stačí naozaj pár klikov a už čítate. Dnes si až 98 % e-kníh môžete stiahnuť alebo poslať jedným klikom, nech už ide o čítačky Kindle, PocketBook alebo napríklad iPhone. Skúste to na letisku, kým čakáte v rade na kontrolu batožiny.

6. Ani tma vás neodradí

Poznáte to. Ste vo vlaku, autobuse alebo v apartmáne a všade je už tma. Ľudia okolo driemu a rozsvietiť svetlo by nemuselo byť prijaté s úprimným nadšením 😉 Vám sa ale ešte spať rozhodne nechce. Namiesto nekonečného scrollovania Facebooku či Instagramu radšej kliknite do svojej e-knižnice. Na nočné čítanie sú e-knihy ako stvorené a samozrejme najlepšie je na to prispôsobená čítačka s jej nastaviteľným nasvietením, ktoré bude šetriť vaše oči (cha! ďalší dôvod si ju zadovážiť).

7. Tlačené knihy stále na čestnom mieste

Ak nedáte na vôňu papiera dopustiť a šuchotanie strán je pre vás jedným z najobľúbenejších zvukov, chápeme, že spočiatku budete k e-knihám nedôverčiví. Za pokus to ale určite stojí – predovšetkým vo chvíľach, keď sa plánujete niekam premiestňovať. Naozaj sa nemusíte báť, že by ste sa za to vašim zbožňovaným tlačeným knihám zneľúbili. Možno vám aj budú povďačné, lebo v bezpečí domova im nehrozí nebezpečenstvo v podobe pokropenia ružovým sorbetom… 😉

Vyberte si teraz z našej ponuky e-kníh s výraznými zľavami a vydajte sa na svoje letné dobrodružstvá!

Akcia platí do 15. júla 2018.

Anna Porubcová

Články autora