blog

Ako išli audioknihy na Pohodu

streda 18. júla 2018 09:54
St 18.07. 2018 09:54

To, že je Martinus so svojím literárnym stanom už každý rok neoddeliteľnou súčasťou Pohody je neodškriepiteľné. No Martinus netvoria len knihy. Preto sme premiérovo prišli aj v zastúpení audiokníh!

Ak ste na Pohode tento rok boli a boli ste nás pozrieť aj v literárnom stane, pravdepodobne ste si všimli dievča s modrým retro slúchadlom (dobrý námet na názov knihy!). Možno ste si aj čarovné slúchadlo vyskúšali.

O čo išlo? Mali ste uhádnuť audioknihu z dielne Wisteria Books, ktorá sa práve prehráva. A že vám to išlo super! Nápovedou boli známe hlasy hercov, ako napríklad Richard Stanke, Zuzana Fialová, Anna Šišková, či Ľuboš Kostelný.

Príbehy priamo do uší

Audioknihy sú knižky, ktoré sú niekým nahovorené. Obsah audiokníh sa ničím nelíši od ich knižnej predlohy. Interpret, ktorý audioknihu nahovoril, môže byť jeden alebo viacerí. Pýtate sa, ako môže jeden interpret zastúpiť niekoľko rôznych postáv? Nuž, v tom spočíva čaro audiokníh. Interpreti sú väčšinou herci, ktorí vedia pracovať s hlasom, a tak vieme odlíšiť, kto hovorí kedy, aj keď nevidíme pred sebou text.

Prečo knihomoľ v živote potrebuje audioknihy?

1. Aj keď práve utekáte, môžete si zamestnať hlavu
Na vlak, za frajerkou či za osobným rekordom – využi čas a počúvaj audioknihu.

2. Keď šoférujete alebo sa veziete, máte voľné uši…
Bezpečné audioknižné čítanie spraví z dopravnej zápchy váš súkromný knihomoľský kútik.

3. Je čas upratať aj v Mordore!
Prečo by pri umývaní podlahy či varení večere nemohli vaše uši prebývať v knižnom svete?

Vyberte si z ponuky na www.martinus.sk/audioknihy a počúvajte nielen z CD či počítača, ale aj cez aplikáciu na Android (a čoskoro iOS) pohodlne cez svoj mobilný telefón.

Nám sa naša audioknižná premiéra na Pohode páčila. A čo vám? Uvítali by ste niečo podobné aj budúci rok?

Dopočutia!

Monika Záborská

Monika Záborská pracuje v Martinuse na e-knižnom oddelení. Okrem e-kníh má však na starosti aj audioknihy, ktoré ju sprevádzajú každodenne počas cestovania. Nepohrdne však ani klasickými knihami, kávou a čokoládou.

Články autora